Fotboll

Knall av Västboås

Fotboll Västboås Goif svarade för en knall i Smålandscupen genom att hemmabesegra Husqvarna FF som till vardags spelar i tvåan mot fyran för Västboås.

Foto: Lina Persson

Matchen slutade 2–1.

Det här var åttondelsfinal i Smålandscupen och laget från Ås är med detta klart för kvartsfinal. Man tillhör därmed i cupen de åtta främsta i Småland.

Lag från lägre divisioner har bonusstraffar och med mål på de två gick Västboås fram till halvtidsledning med 2–0. Husqvarna reducerade i andra halvlek men hemmalaget höll undan.
– Det var en mäktig seger. Det var ett stort jobb, ingen föll ur ramen och lite extra beröm till vår målvakt Elias Gunnarsson, berömmer tränaren Mikael Svensson.

Han påpekar att Västboås höll spelet uppe mycket väl och skapade också målchanser Laget stöttades av en entusiastisk publik på närmare 200 personer.
– Fantastiskt i lilla Ås. Småklubbar kan fortfarande, säger Mikael Svensson som kommer från en annan liten klubb som också spelar i fyran, Kulltorp.

I serien gäller fortfarande målet att som nykomling rädda kontraktet med fyran och ha tre lag efter sig i sluttabellen. På torsdag spelas nästa match då man möter Gnosjö på bortaplan.

Vilket lag som väntar i Smålandscupen är inte klart ännu.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *