Fotboll

Klart med vilka Bor kvalar mot

Fotboll Snabba ryck. I söndags spelade Bors SK sista seriematchen och säkrade kvalplatsen upp mot division 5. Nu är det klart vilka lag man kommer få möta.

Genrebild. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

Kvalet mellan division 6 och 5 är kanske inte alldeles lätt att begripa. Sex kvalgrupper om tre lag vardera tar nu vid. Två lag i varje grupp är från division 6 samt ett gäng som kommer från division 5.

Bors herrar har hamnat i samma grupp som division 6-kollegan Mullsjö. Två lag med kanske lite olika sätt att se på att man ska kvala. För Bors del spurtade man till sig kvalplatsen från en position längre ner i tabellen. För Mullsjös del handlade det om en tappat direktuppflyttningsplats när man lite oväntat föll mot Torpa FF.

Mullsjö tar emot Bor på hemmaplan i den första kvalmatchen. Men ett lag till ska in i gruppen och där är det ännu inte klart vilka det blir. Klart är dock att det kommer bli kvallaget från den nordvästra femman som ska ingå i gruppen. Det står mellan Norrahammars GIS och FC Gislaved vilka som tvingas ner i kval.

Förloraren i lördagens möte mellan Mullsjö och Bor möter division 5-laget helgen efter och helgen efter det så möter lördagens vinnare division 5-laget.

Hur många som går upp från kvalgruppen beror på hur många lag från respektive distrikt som åker ner till division 5.

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Kaptenen efter avancemanget: ”Hoppas på en dunderfest”
LÄS MER:  Bors SK orkar inte hela vägen
LÄS MER:  Nya poäng till Bors damer

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *