Fotboll

Kärda överraskade tabelltrean Liatorp/Eneryda

Fotboll Kärda fick tillslut med sig ett poäng när matchen slutade 2–2 efter att tabelltrean Liatorp/Eneryda kvitterat när det var två minuter kvar av matchen.

Arkivbild.

Efter en jämn förstahalvlek så var det Kärda som tog tag i taktpinnen i starten på andra halvlek. Genom Jakob Björk gjorde man första målet i 50:e minuten och trots ett självmål i 60:e minuten så gav Jakob Björk återigen Kärda ledningen i 79:e minuten.

– Vi hade ett bra presspel och guidade varandra där inne på plan idag, säger tränaren Mattias ”Kneg” Johansson.

Johansson vill berömma samtliga för kämpainsatsen men passar även på att lyfta fram tvåmålskytten Jakob Björk lite extra.–

– Visst vi mötte ett bra motstånd med målsättningen att ligga i toppen men eftersom vi höll oss till våran spelidé så skapade de inte så mycket målchanser förutom på fasta situationer och därför lider jag med killarna eftersom vi bara fick med oss ett poäng,

Det som såg ut att bli en trepoängare mot tabelltrean Liatorp/Eneryda slutade tillsist endast med ett poäng vilket var synd eftersom Kärda som nu ligger precis ovanför nedflyttningskvalet hade behövt de tre poängen.

– Ja vi skulle haft de tre pinnarna men vi är just nu inne i ett stim då vi inte riktigt har marginalerna med oss men det är helt klart ett fall framåt med tanke på vårt presspel och kommunikation där ute på plan, avslutar Johannson.

Nästa match spelas på tisdag nästa vecka och då möter Kärda återigen ett topplag, nämligen tabelltvåan Torpa på bortaplan.

 

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Kärda föll mot Peking
LÄS MER:  Kärda nollade på nytt
LÄS MER:  Ingen lycka för Kärda

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *