Kärda nollade på nytt

Fotboll Kärda var i poängbehov om man skulle klättra i tabellen. Nu blev utfallet, på bortaplan, mot Reftele dessvärre noll poäng efter förlust med 3–0.

Kärda IF var två poäng bakom Reftele, som återfanns över de negativa strecken, när de möttes under torsdagskvällen i Reftele.

Första halvan av första halvleken var ett böljande spel och hemmalaget tog även ledningen med 1–0. Kärda blev något tillbakapressade men klev in i omklädningsrummet med uddamålsunderläge.

–Vi har tre frilägen som vi bränner. Om vi hade satt något av dessa så kanske det hade blivit ett annat utfall. Men vi sa i pausen att vi skulle slå lite längre boll, säger Kärdatränaren Mattias ”Kneg” Johansson.

Trots lite ändrad spelplan så blev uppförsbacken för Kärda något brantare i matchminut 58, då Reftele utökade till 2–0.

Dessvärre, för Kärdagängets del, slutade det inte där. 3–0 till hemmalaget kom åtta minuter senare som även blev matchens slutresultat.

Nu har Kärda drygt 270 minuters spel utan att ha gjort mål.

–Vi är ett stukat lag just nu med många spelare på skade- och frånvarolistan. Vi har till exempel bara två avbytare idag och det gör att vi får rotera spelare på positioner som de inte är vana vid, säger Johansson och även om laget inte gjorde mål idag så är försvaret bra och får extra plus

–Både Marcus Eriksson och Gabriel Gränsmark gör ett riktigt bra jobb i försvaret.