Fotboll

Gräslig derbyvinst för Bor

Fotboll Bors herrar var numret större i det mesta när Horda besegrades på bortaplan med hela 8–2. Detta trots en rejält undermålig plan enligt Bor-tränaren Senudin Sumic. – Under alla mina år jag spelat fotboll har jag aldrig sett en sån här dålig plan.

Det är jämnt i kampen om kvalplatsen upp till division 5 och 8–2 gynnade Bor i målskillnaden. Men tränaren Senudin Sumic hade gärna sett mer.
– Inte för att vara sån, men vi hade kunnat göra ännu fler mål. Trots att planen såg ut som den gjorde så vann vi första halvlek med 6–0. I andra spelar vi på typ 40 procent och den halvleken slutar 2–2.

Senudin Sumic var rejält kritisk mot kvaliteten på Munkavallen i Horda.
– Det var nästan som buskar på planen och fotbollskorna försvann ner i gräset. De hade klippt det innan under dagen, men tydligen inte plockat upp gräset. Under alla mina år inom fotbollen har jag aldrig spelat på en sämre plan.

Tränaren vill berömma nyförvärvet Useni Julkali.
– Han gjorde a-lagsdebut. Kommer från Norrland. Han hade lekstuga på den här planen, tänk då vad han kan göra på en fin plan. Eric Leppämäki var felfri i backlinjen.

Johan Sandström, tränare i Horda, håller med sin motståndare angående planen. Men ger även en bakgrund.
– Det är garanterat den sämsta planen i hela sexan. Men den återhämtar sig fortfarande från angreppet av vildsvin och grävlingar för några år sedan. Men han har helt rätt i att den är svårspelad.

Johan Sandström vill plussa för Mohammad Aman Hassan Ali som gjorde båda målen för Horda. Dessutom lyfter han fram Kato Merce och Johannes Widerberg.

Bors mål gjordes av Useni Juakali och Denis Maracic 2. Samt Nils Hansson, Hugo Martinsson, Alfred Svensson och Danijel Marin.

Nedan kan ni ta del av bilder vi fått skickade till oss om planens beskaffenhet.

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Matcher ändrade i dag
LÄS MER:  Tionde raka för Bors damer
LÄS MER:  Sen kvittering räddade Bor

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *