Fotboll

IFK Värnamo kopplar greppet om serieledningen

Fotboll Efter mardrömsstarten så vände IFK Värnamo och vann med 2–1 mot Husqvarna och går därmed om motståndarna och upp i serieledning.

Redan i sjätte minuten fick Husqvarna in sitt första mål som sedan skulle visa sig bli det enda för deras del.

– Det blev någon form av räknefel på ett inlägg men det är väl egentligen en av de få farligheterna de hade på riktigt. Visst vi löste inte pressen så bra i första halvlek men efter pausen då vi hade snackat ihop oss lite så fick vi bett på dem, säger tränaren Nicholas Plikas.

I andra halvlek var det sedan IFK Värnamo som ägde matchen. Monca Chahrour kunde näta första gången i 55:e minuten och sedan igen tio minuter senare. Även om Husqvarna tryckte på i slutet och flyttade upp mycket folk så tycker inte Plikas att det blev så nervöst.

– Vi gör lagmässigt en väldigt solid insats där vi maler på och maler på. Alla förtjänas att lyftas fram lite extra för vi offrar både fötter, ben och hela kroppen där ute idag.

Hur viktigt var det med vinst idag för er?
– Otroligt viktigt att vi studsade tillbaka efter förra helgens förlust men samtidigt att vi återigen visar att vi kan plocka fram det där lilla extra i toppmatcher så det var en viktig vinst, avslutar Nicholas Plikas.

Kommande hemmamatcher

Fotboll

Lördag 03 augusti 13:00

IFK Värnamo Dam - Smedby

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Ingen vinnare i mötet för IFK Värnamo
LÄS MER:  Första plumpen i protokollet − IFK Värnamo tappar poäng
LÄS MER:  Direkt: IFK Värnamo överlägsna i mötet mot Norrköping

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *