Fotboll

HBK lämnar IFK i bottenstriden

Fotboll Trots en förstahalvlek med mycket boll för IFK:s del så föll man med 0–1, (0–1) mot HBK som nu går om IFK i tabellen.


Inför matchen låg Halmstad och Värnamo på samma poäng i tabellen men i och med dagens förlust åker IFK ner till en tolfteplats medan HBK går upp till en tiondeplats.

Sportchefen Enes Ahmetovic menar att det inför kändes som en match varav det lag som gjorde första målet skulle vinna matchen och så blev det.

– Det var ingen supermatch från någon sida idag och man är ju otroligt nogrann matchen igenom men sedan får de en möjlighet och lyckas göra ett mål men nästa match så kommer det vara vi som får den möjligheten.

Det var en tuff kamp men trots ett litet övertag i bollinnehavet och flertalet fler hörnor så var det ändå HBK som fick den vassaste chansen i matchen.

– Det handlar om små marginaler och så är det i Allsvenskan. Ibland vinner man och ibland förlorar man men det är bara att ladda om inför Sirius nu nästa vecka, avslutar sportchefen Enes.


96,00 Domaren blåser av matchen och matchen slutar 1–0 till HBK.
93.00 Bollen går ut till inkast för IFK men då sätter sig två HBK spelare ned för krampkänningar.
92.00 Hörna för IFK och då skickar de även upp målvakten Rasheed i straffområdet men nicken blir ofarlig.
90.00 Domaren meddelar att det återstår minst fyra minuter kvar av matchen.
89.95 HBK byter ut kaptenen Andreas Johansson och in kommer Bleon Kurtulus samtidigt som IFK byter in Carl Johansson och ut går Johnbosco Kalu.
88.50 Frispark för HBK vid mittcirkeln som IFK plockar in och avancerar framåt på.
85.00 IFK fortsätter att jaga mål och får ännu en hörna men HBK försvarar bra och rensar bort bollen gång efter gång.
83.00 Hörna för IFK som slås långt och nickas bort och returinlägget leder till en ny hörna men likaså blir den ofarlig.
82.00 Frispark för IFK vid mittcirkeln.
80.00 Frispark för HBK i eget straffområde.
77.50 IFK gör fler byten och ut går Samuel Kotto medan Marco Bustos kommer in.
73.00 Efter en längre period då IFK kunnat behålla boll får de tillslut till ett inlägg som går snett bakåt i straffområdet men där är ingen och bollen rensas undan.
68.00 Frispark för IFK på egen planhalva och då passar man på att byta ut Luke Le Roux och Mohammed Alsalkhadi medan Wenderson och Frank Adjei Junior får komma in.
67.00 HBK fortsätter att trycka på framåt och speciellt på deras högerkant.
66.00 Gult kort för HBK spelaren Jonathan Svedberg.
64.00 Motståndarna gör två byten, in går Blair Turgott och Joel Allansson medan målskytten Birgnir Snaer Ingason och Niilo Maenpaa får kliva av.
62.50 MÅL!, Ännu en djupledsboll som IFK får problem med och bollen dimper ner framför HBK spelaren Birnir Snaer Ingason som skruvar in bollen ut med marken,
60.00 IFK slarvar med sina passningar och bollinnehavet har börjat jämnats ut.
58.00 HBK kommer tre mot tre och spelar sig ut på kanten för ett inlägg men bollen går rakt igenom och ut till andra kanten där de får börja om sitt anfall.
52.00 HBK kommer till ett farligt inlägg men bollen nickas bort av en IFK spelare samtidigt som HBK nickar in i IFK spelaren.
49.20 Hörnan nickas två gånger och blir kvar i spel ute på kanten så när inlägget kommer är IFK inte riktigt beredda och nicken blir farlig men rakt på Rasheed.
48.00 Frispark för HBK vid mittcirkeln som tillslut leder till ett inlägg vilket mynnar ut i en hörna.
45.00. n blåser av för halvtidsvila med resultatet 0–0.

42.00 Båda lag en spelar mellan straffområdena utan några vassa chanser.
38.22 Zeljkovic tar sig fram och får till ett löst avslut efter en snurrfint.
29.40 HBK kommer i fullfart på kontring men skottet blir ofarligt och bollen återgår till IFK som börjar om med sin speluppbyggnad.
28.30 IFK kommer runt på högerkanten och kan slå ett inlägg som går rakt igenom båda lagen i straffområdet och när bollen slås in från andra sidan så kan målvakten enkelt plocka in bollen.
27.20 HBK:s hörna nickas precis ovanför stolpen.
26.40 Ytterligare en djupledsboll som IFK får problem med och råkar slå ut till hörna.
24.30 HBK slår en långboll i djupet och efter ett skott i block så går det andra skottet löst till Rasheed i Värnamos mål.
20.30 Frispark för IFK femton meter utanför straffområdet men HBKs målvakt fångar in bollen efter att IFK nickat löst mot mål.
17.00 IFK försöker avancera framåt och inlägget leder till en hörna som denna gången slås in direkt men HBK:s målvakt är återigen där och får bort bollen. Returen skickas in på bakre ytan och nickas i mål men domaren dömer offside och målet blir bortdömt.
12.57 HBK spelar sig fria på vänsterkanten och spelar ett inlägg på marken bakom IFK försvararna men HBK spelaren hinner inte heller dit och målchansen försvinner.
11.20 Efter en djupledsboll får HBK sin första chans men Rasheed är långt ute och räddar.
09.30 Första hörnan för Värnamo blir en kort variant som tillslut lyfts in direkt till målvaktens famn.
07.40 Hörnan rensas bort och HBK börjar sin speluppbyggnad.
07.00 Frispark HBK vid mittlinjen som leder till hörna.
05.30 IFK fortsätter att ta hand om bollen och testar skott utanför igen och efter stökigt i straffområdet kan man även ta returen men skottet blir löst och Erlandsson tar enkelt hand om bollen.
02.00 IFK testar skott utanför men Halmstads målvakt Erlandsson kan lätt plocka in bollen.
00.00 Halmstad sparkar igång matchen och slår en långboll på högerkanten men IFK plockar in bollen och börjar sin speluppbyggnad.


IFK Värnamo ställer upp enligt följande i 4-3-3 formation:

1. Jonathan Ursin Rasheed (MV)

5. Victor Larsson
15. Michael Steinwender
24. Emin Grozdanic
23. Samuel Kotto

21. Luke Le Roux
22. Simon Thern (K)
10. Ajdin Zeljkovic

18. Mohammad Alsalkhadi
9. Johnbosco Samuel Kalu
16. Albin Lohikangas

Ersättare

39. Viktor Andersson (MV)
2. Johan Rapp
4. Emin Hasic
7. Carl Johansson
11. Wenderson Oliveira do Nascimento
19. Marco Antonio Bustos
20. Freddy Winsth
28. Frank Junior Agyei
32. Calle Johansson

Kommande hemmamatcher.

Fotboll

Söndag 22 september 14:00

IFK Värnamo Herr - Västerås SK

Fotboll

Söndag 29 september 14:00

IFK Värnamo Herr - Djurgården

 

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  IFK föll mot Sirius
LÄS MER:  Mona Chahrour tvåmålskytt i vinsten mot Smedby
LÄS MER:  Femetta för IFK-damerna

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


10 reaktioner på HBK lämnar IFK i bottenstriden

Hur kan man undvika att ta med Wenderson från start, när han kom in i andra halvlek blev det bättre fart i spelet. Någon skrev ta med Jonas eller någon med erfarenhet som kan coacha laget och ta ut rätt spelare. Att tänka på är att dessa matcher mot lagen från placering 9 och neråt är sexpoängsmatcher (får aldrig förloras, om man förlorar mot ett topplag är inte hela världen, men mot bottenlagen är det katastrof).
Heja IFK

Obegriplig laguttagning .. är uppenbart att nuvarande tränare inte är mogna för ha ansvar för ett lag i allsvenskan. Dags att agera nu för IFK-ledningen innan det är för sent..antingen ta in Jonas som typ av rådgivare, eller att ta in någon ny tränare med mer erfarenhet av spel i allsvenskan.

Tycker att det är en fullt begriplig laguttagning. Wenderson på väg tillbaka efter skada! Viktor Berg såld. Hampus sjuk, Gustav sjuk! Kan inte se att det fanns någon på bänken som hade gjort skillnad jämfört med de spelare som fanns på plan.

Detta var uselt inget tempo ingen rörelse. Inte bra coachat. Hur kan man sätta in Bustos som knappt spelat något i ett läge där vi behöver göra mål. Calle fanns ju på bänken och i slutet byter han ut en forward. Helt otroligt han skulle ju bytt ut en back och satsat ännu mera framåt och han har gjort så här tidigare.
Agera nu förstärk med en ledare till kanske Jonas om han vill innan det är försent.

Usch va dåligt. Vill man inte vinna mot ett decimerat HBK som har sålt spelare, spelare skadade och avstängda. Hur i helsike kan det vara så fruktansvärt dåligt? Ingen utmärkte sig, överlag så dåligt. Man vet om HBK:s spel o taktik. Har man inte läst på sin läxa. 500-700 supportar på läktaren.. spelare.. bjud till och offra er. Eller vill ni bara spela av era 90 minuter? Ibland gör det ont att spela fotboll och gå in i en närkamp. Ingen spelare kan vara nöjd med sin insats eller med resultatet. Ibland vinner man matcher tack vare bra inställning och lite smärta, skärpning tack. Detta va så dåligt och ska vi spela allsvensk fotboll så måste det till skärpning.

Svagt från början till slut mot ett mediokert lågt stående Halmstad. Förlorar man mot Halmstad både hemma och borta så undrar jag om IFK hör hemma i allsvenskan egentligen. Underhållningsvärdet var dessutom obefintligt, usel match helt enkelt. Nu får IFK höja sig rejält mot Sirius som måste vara proppfull av självförtroende efter att ha nitat MFF idag, men jag har inte stort hopp.

IFK:s sämsta match i år? Ingen Viktor, ingen Gustav, ingen Hampus, inga bollar till Kalu, ingen Wenderson från start. Simon ur form! Efter 3 bra prestationer kom en plattmatch. Matchen mot Sirius blir en nyckelmatch. Kanske måste man skaffa någon ersättare till Viktor!

Det var en plåga att se denna match. Inte ett enda skarpt läge. Ingen spelare kan få godkänt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *