IFK vann över Järdlers Mjällby

Fotboll IFK Värnamo vann med 2–0 i bortamötet med allsvenska Mjällby.

Från tidigare matchen mot Halmstad.

Christian Järdler har tidigare varit tränare i bland andra lag som IFK Värnamo och Öster. I år är det nya allsvenska laget Mjällby AIF som gäller för hans del.

Matchen såg ut att sluta 0–0 men i 88:e minuten kom IFK-målet. På övertid kom också 2–0.

Nye IFK-tränaren Robin Astehed var givetvis nöjd och kanske mer med spelet än själva resultatet. IFK har fått en bra säsongstart med bra spel mot Halmstad trots 1–3 och nu seger mot ett på papperet ännu lite bättre motstånd. Mjällby var nämligen i det närmast helt ordinarie.

Hemmalagets startade mycket bra mot ett lite sömngångaraktigt IFK. Mjällby skapade ett par heta målchanser men efter 7–8 minuter vaknade IFK-killarna till.

• Alla fick spela
Efter den mållösa halvleken blev det en he del byten från båda lagen. IFK hade sju extra utespelare och de fick alla speltid.

IFK gjorde även en bra andra halvlek även om Mjällby hade en period då man dominerade, dock utan att skapa några solklara målchanser.
– Det var en lite tyngre period från vår sida den delen av matchen, inflikar Robin Asterhed.

• Haydari och Ismail gjorde mål
Så kom slutminuterna där Benjamin Haydari kunde göra 1–0 och på matchens sista spark kom 2–0 genom Isse Ismail, snyggt framspelad av Erick Brandon.

– Härligt att jobba med det här laget och vi ska jobba vidare på att förbättra oss, säger IFK-tränaren med tanke på att det är väldigt tidigt på säsongen.