IFK-tjejer mot säker mark

Fotboll Efter en väl genomförd match åket IFK Värnamo hem med tre poäng från Odenvallen i Falköping. Därmed tog man ett rejält kliv mot säkrat kontrakt. Segersiffrorna blev 3–2 (2–1).

Underläge i paus med 1–2 var inte alls rättvisande efter vad som skedde på planen. Falköping fick sina mål väl enkelt. IFK skapade mer men effektiviteten fungerade inte. IFK-målet i första halvlek gjordes av Linda Persson.

Efter paus gör dock IFK-tjejerna vad som behövs – två mål och underläget vänt till seger. Redan efter några minuter kvitterar Mona Charour och med halvtimma kvar att spela får IFK:s unga talang Tilde Johansson – har nyligen landslagsdebuterat i yngsta flicklandslaget – göra segermålet.

– Segern är helt okej och några större svårigheter att hålla undan hade vi knappast. Men man vet aldrig. Ett mål är inte mycket att gå på och Falköping var starka på fasta situationer, säger IFK-tränaren Patrik Schellhas.

Med allra största säkerhet kommer IFK klara kontraktet. En förlust i Falköping kunde blivit förödande. Men och överbetyg till Linda Persson, Linnea Höögs och Emilia Schellhas som var tillbaka efter en skadeperiod.