Fotboll

IFK matchar vidare

Fotboll Svenska cupen är över och nu är det finslipning inför seriestarten som gäller för IFK Värnamo.

Så här långt har IFK Värnamo gjort en alldeles charmant försäsong och av sex matcher har bara en förlorats. Det var premiären mot Trelleborgs FF (1–3). Sedan följde segrar mot AB Köpenhamn (2–1), och Skövde AIK (4–0), därefter oavgjort mot Elfsborg (2–2) och Falkenberg (1–1) och senast triumf mot Ytterhogdal (1–0).

Nu är det bara tre veckor till seriepremiären hemma mot Åtvidaberg. Träning och tre matcher står på menyn och i morgon gästas de vit-blå av Landskrona BoIS. Alltså en ny bra värdemätare då Landskrona gjorde en bra cup och säkerligen vill tillbaka till superettan.

Mot Ytterhogdal var IFK ganska ”sarjat” då flera så att säga ordinarie lirare inte var tillgängliga. Nu har det ljusnat betydligt. Simon Nilsson och Oskar Johansson har tillfrisknat, Victor Nilsson är tillbaka efter avstängning, Petar Petrovic och Ryan Finley har fått ordning på sina problem, Fredrik Lundgren och Otto Eriksson är tillbaka i träning och på plats är – äntligen – Archford Gutu.

Däremot har Melvin Frithzell insjuknat.

Vilka som kommer att starta matchen får vi se när det är dags kl 13 på Ljusseveka konstgräs, men på IFK:s hemsida är den här truppen presenterad:

Tobias Andersson, Pilip Vaitsiakhovich, Freddy Winsth, Johan Andersson, Victor Nilsson, Tyler Lissette, Oscar Dahlström, Oscar Johansson, Liridon Silka, Simon Nilsson, Felix Wieslander Andersson, Archford Gutu, Ellis Culum, Elvis Dani och Pär Cederqvist.

Taggar

Dela