Fotboll

IFK måste välta Torn

Fotboll IFK Värnamo spelar i dag tävlingsmatch och jagar cupgruppspel till våren. Laget som IFK måste välta – eller besegra – heter Torns IF och hör hemma i Skåne.

Det handlar om Svenska cupen och kvalificeringsomgången till vårens gruppspel där allsvenska lag kommer att ingå i 4-lagsgrupper. I år fick ju IFK möta Elfsborg och spelade 2–2 på Borås Arena.

Värnamo har på sin lott fått Torns IF, ett lag som för de flesta i vår region är tämligen obekant. Men, det lär inte vara en strykpojke. Torn toppar div 2 Östra Götaland på 39 poäng efter elva vinster, sex oavgjorda och bara en förlust. De har målskillnaden 39–17 på 18 matcher. Tvåa i serien är Hässleholms IF på 38 poäng.

– Ett lag som inte är så tokigt och som haft samma tränare i många år. Nej, det är ett lag vi måste ta på största allvar, säger IFK:s tränare Christian Järdler.

Poängteras ska att Torn är synnerligen starka hemma på Tornvallen. Där har de spelat tio matcher i serien, vunnit åtta och kryssat i två med målskillnaden 23–7.

Av de 39 mål laget gjort i serien är det en trio som svarat för 25, Patrik Östlund 10, André Johansson 8 och Andreas Åkerlund 7.

 

Tobbe och Oscar vilar

IFK spelade senast mot Brommapojkarna (förlust 1–2) och fick då två spelare utvisade, Fredrik Lundgren och Pär Cederqvist.

• Hur är det, får de vara med i kväll?

– Ja, deras utvisningar påverkar inte cupen så de är med, klargör Järdler.

• Några som vilar sett till truppen mot BP?

– Oscar Johansson och Tobias Andersson stannar hemma.

Pilip Vaitsiakhovich, som varit andrekeeper i alla superettanmatcher utom en, blir målvakt i kväll.

– Han har tränat bra och är värd den här chansen.

• Vem ersätter Oscar?

– Adnan Kulovac.

• Hur står det till med Victor Nilsson?

– Han tränade så smått i går och förhoppningsvis spelar han på måndag.

Då är det derby på Finnvedsvallen mot Öster, en match med gratis entré.

Men, först gäller alltså Torns IF, hemmahörande i Stångby mellan Eslöv och Lund.

Taggar

Dela