Fotboll

IFK Dam U vann med 3–0

Fotboll IFK Värnamo U Elit – andralaget damer – tog emot division 2-laget Ljungby IF på Ljuseveckas konstgräs. Slutresultatet skrevs till 3–0.

1–0 gjordes av Amanda Heiel, tvåan och trean sköt Mona Charour in.

– Vi ställde upp med ett ganska ungt och orutinerat lag, men styrde händelserna totalt, särskilt i första halvlek, då det säkert var 80–20 i bollinnehav och gästerna fick jaga mycket boll, noterar IFK-ledaren Andreas Heiel.

I början av andra blev IFK-tjejerna bekväma och lite nonchalanta, men efter 15 minuter styrde de matchen igen. Moa Andersson och Kajsa Pruner – som delade på målvaktsysslan denna eftermiddag – hade inga avslut att avstyra. Däremot var gästernas målvakt fullt sysselsatt och var bästa Ljungbytjej som höll nere siffrorna, som borde varit de dubbla sett till klara målchanser.

De mest framträdande i ett totalt väl fungerade IFK-lag var mittbacken Ella Byström och den för dagen omskolade mittbacken Iliriana Vllasalija som sedan barnsben spelat i offensiva roller, nyförvärvet Ebba Nyberg gjorde sin andra match i IFK med rivigt och piggt spel, samt bra inhopp av unga Kajsa Carlsson.

Dela