IFK-dam föll i Nittorp

Fotboll Två gånger kvitterade IFK Värnamos damer borta mot Nittorps IK. Men, sedan ryckte västgötatjejerna och vann med klara 5–2.

IFK kom till Nittorp som tabellfyra med nio poäng. Efter premiärförlusten mot Mariebo hade IFK radat upp tre raka segrar och stärkt självförtroendet. Nittorp hade vunnit två matcher och förlorat två. De två segrarna hade tagits borta, medan laget var utan poäng hemma på Åsavallen.

Men, det fick alltså IFK Värnamo sota för och att Nittorp vann är inte mycket att säga om.

– Synd när vi hämtat upp underläge två gånger, tyckte IFK-tränaren Patrick Schellhas.

Åsavallen precis vid Nittorps ishall är inte precis någon jämn plan.

– Dessutom är den liten och vi har problem på mindre planer, säger Schellhas.

Ja, det blev inga ytor för IFK, som fick stressa mycket och egentligen aldrig fick i gång något ordnat spel.

– Vi har heller inte samma tyngd i laget som Nittorp.

Kanske var det skillnaden, ty på mittfältet dominerade hemmalaget.

– Där fick vi inte tagit i spelet.

Men, det såg ganska lovande ut i första halvlek där IFK länge hade mest boll och intentioner utan att det vaskades fram speciellt många heta chanser. Men, det var NIK som tog ledningen efter snabb omställning där IFK inte fick undan bollen utan måltjuven Klara Lindberg fick omarkerad panga in 1–0.

När klockan tickat 45 minuter fick IFK sin tredje hörna som Emilia Schellhas slog. Vid bortre måldelen stod backen Kajsa Bengtsson och nickade in 1–1. Sedan var det paus.

Linda tände hopp

Andra halvlek var bara fyra minuter gammal då Nittorp fick straff. Deras spelare ”vältes” omkull och straffen inget att orda om. Det blev förstås 2–1 och Nittorp hade kort därefter bud på mer.

När det som bäst behövdes kontrade IFK och Linda Perssons snabbhet bäddade för att hon själv kunde slå in 2–2. Laget fick ny energi, men i stället kom 3–2 efter en frispark som tydligen en vit-blå spelare styrde in.

När sedan Nittorp spädde på till 4–2 bara två minuter senare, ett distansskott som tog stolpe in, gick mycket luft ur gästerna. Och, inte för inte kom även 5–2 på tilläggstid.

– Det är bara att gå ner i gruvan, träna vidare och komma igen, klargjorde Patrick Schellhas.

Några högre spelarbetyg kan inte delas ut. Få kom upp i rätt nivå. Linnéa Höögs och Linda Persson var genomgående bäst, sporadiska goda insatser svarade Emilia Schellhas, Emma Albertsson och inhoppande Linnéa Aronsson för.

Matchfakta

Dam 1 Mellersta Götaland

Nittorps IK–IFK Värnamo

5–2 (1–1)

Mål: 1–0 (33) Klara Lindberg, 1–1 (45+) Kajsa Bengtsson, nick (Emilia Schellhas, hörna), 2–1 (49) Klara Lindberg, straff, 2–2 (69) Linda Persson, 3–2 (74) Elvira Röpke, 4–2 (76) Klara Lindberg, stolpe in, 5–2 (90+1) Ida Toresson.

Avslut på mål: 9–4 (3–2).

Avslut totalt: 19–7 (7–5).

Hörnor: 5–4 (0–3).

Varningar: inga.

IFK:s lag: Elvira Jönsson– Fanny Holmberg, Kajsa Bengtsson, Emma Albertsson (85), Linnéa Höögs– Emilia Schellhas, Ronja Fröberg (63), Elin Fransson– Fanny Götesson, Linda Persson, Sefika Muratovic (66).

Avbytare: Linnéa Aronsson (63), Amanda Heiel (66), Alma Cedefors (85).

Domare: Ida Fredriksson, Göteborg.