IFK bröt förlusttrenden

Fotboll Efter fyra raka förluster var det dags för IFK Värnamo att vinna i damettan.

Linda Persson. Arkivbild

Det blev 3–1 (1–0) hemma mot Falköping, som före matchen hade samma poäng som IFK.

– En hör moral av alla som verkligen jobbade för varandra, berömmer IFK-tränaren Patrick Schellhas.

1–0 kom redan efter tolv minuter genom Mona Chahrour. IFK malde på men trots många feta chanser blev det inte fler mål i halvleken.

Elin Fransson fick en armbåge i huvudet och tvingades utgå. I hennes ställe kom Sefika Muratovic som gjorde en strålande andra hallvek. Hon gjorde 2–0 efter bara 4–5 minuter.

IFK svarade för flera farligheter, bland annat i anslutning till ett flertal hörnor. Det allra sista fattades dock.
Ytterligare ett mål kom ändå. Linda Persson blev fälld inom straffområdet och på den följande elvametaren satte hon säkert 3–0.

Alldeles i slutet reducerade gästerna lite oväntat.
– De hotade oss aldrig riktigt utan vi dominerade nästan hela matchen.

Klart bäst på plan var Linda Persson som sprang kopiöst och gjorde det på ett bra sätt.

Söndagen den 18 juni väntar Örby borta och på papperet bör det kunna bli en ny IFK-seger.