Horda spräckte nollor

Fotboll Sex matcher utan varken mål eller poäng. Men, i dag bröts förbannelsen för Horda AIK. Hemma på Munkavallen blev det fyra mål och tre poäng.

Horda mötte i en ren jumbofinal Angelstads IF, som heller inte tagit någon poäng på sex matcher. Men, kronobergarna hade i alla fall gjort sex mål, men släppt in 26 mot HAIK:s 20.

Dagens jumboderby vann HAIK med 4–2 (2–1).

Och, dramatik saknades inte. Det var varmt som 17, rent av stekhett över Munkavallen. Det tog ut sin rätt och tröttheten gick i många fall över i grinighet. Domaren fick plocka fram sitt gula kort nio (9) gånger och en gång rött. Det fick Angelstads lagkapten – av alla.

Hur som helst. Det lirades fotboll också.

– Kanske inte av bästa märke, sa HAIK-tränaren Fredrik Unbeck Bjerkander.

Må så vara, men vad fanns att begära i en drabbning som denna. Varje mål och varje poäng var ju livsviktig.

Spelet svängde fram och tillbaka, men det var Angelstad som gjord det första målet. Men, HAIK kom igen och fick äntligen spräcka målnollan. Det blev mittbacken Alexandru Zamfir förunnat. Han höll sig framme och nickade in en retur, dagen till ära dagen efter sin 30-årsdag. Några minuter senare kom också 2–1, vilket stod sig halvleken ut.

Efter pausen var det mycket Angelstad och Horda hade fullt sjå att freda sig. Icke orättvist kom kvitteringen, men det blev faktiskt en väckarklocka för hemmagrabbarna. De gul-svarta skickade fram bollar i offensiven och i en verkligt rörig situation lyckades till slut Jose Camillo stöta in 3–2. Camillo hade haft flera bra chanser tidigare och det verkade som om han inte kunde göra mål. Skönt att han fick bevisa motsatsen.

Camillo fick även nöjet att punktera matchen då han gjorde 4–2 fem minuter från slutsignalen.

– Bara att göra mål var fantastiskt, tyckte Unbeck Bjerkander, men fortsatte:

– Vi hade bra inställning och jag tycker vi är bättre än tabellen visade.

Ja, hux flux smet Horda förbi två lag och är uppe på kvalplatsen.

Starkt att vinna när det var ett måste och till det bidrog hela den gul-svarta gruppen.

– Vi är jäkligt glada och skönt att vi lyckades då vi skapade så mycket, påpekade HAIK-tränaren.

Ska några hyllas lite extra får det bli målvakten Anto Cosic, som bland annat räddade en straff, mittbacken och förste målskytten Alexandru Zamfir och finurlige Mahmoud Sheikh.

Matchfakta

Horda AIK–Angelstads IF

4–2 (2–1)

Mål: 0–1 (31) Henrik Johansson, 1–1 (33) Alexandra Zamfir, nick, 2–1 (36) Albert Gashi, lobb, 2–2 (57) Henrik Johansson, 3–2 (66) Jose Camillo, 4–2 (85) Jose Camillo.

Avslut på mål: 8–13 (4–8).

Avslut totalt: 18–14 (9–8).

Hörnor: 1–5 (0–1).

Varningar: HAIK 3, AIF 6, varav en innebar utvisning.

Domare: Bo Larsson, Burseryd.