Fotboll

Horda gjorde ett tappert försök

Fotboll Första halvleken fällde avgörande för Horda. En ny förlust, som skrevs till 3–5 där halvtidsresultatet var 0–4, blev ett faktum när Hillerstorp var på besök.

Duell om bollen. Foto: Hedin Väisänen

Horda mötte Hillerstorp i seriepremiären i slutet av april. Då blev det 9–0 till Hillerstorpsgänget, som gav Horda en lektion i fotboll.

Första halvleken skulle bli snarlikt denna gången också, när lagen stod öga mot öga i Horda. Fyra gånger fick bollen plockas ur från Hordamålet.

– Vi hade en ambition och en plan inför matchen. Men efter som vi ligger där vi ligger så är det inte så konstigt att det kanske går emot oss lite. Vi skapade några chanser men inte så farliga som vi önskat. De var helt klart bättre än oss, säger tränaren Johan Sandström om de första 45 minuter, som fick agera målvakt i dagens match och för första gången i sin fotbollskarriär.

– Det var ganska roligt. Jag gillar ju att styra och ställa vilket jag fick göra från min position.

Horda skulle trots underläge med både 0–4 och 1–5 göra en bra insats i andra halvleken. Naween Akbari gjorde 1–4 i matchminut 56. Sedan såg Johannes Widerberg till att göra 2–5 i den 75:e spelminuten. Och Benjamin Ofei satte 3–5 efter 80 spelade minuter.

Men närmre än så kom inte Horda, som klev av med sin nionde förlust under våren.

–Vi gör det bra, vilket har varit en av våra styrkor under våren att trots underläge så ger vi inte upp. Och så var det i denna matchen också, säger Sandström efter matchen och lyfter lagets insats.

–Hela laget gör en bra matchen sett över 90 minuter och speciellt i andra halvleken. Sedan tycker jag Benjamin Ofei kan få lite extra beröm som gör lite utöver det han brukar göra.

Nu är det uppehåll. Vad säger du kortfattat om vårsäsongen?

– Det ska bli skönt att få lite ledigt. Ledigheten gör att vi förhoppningsvis får tillbaka en hel del spelare till hösten, som varit borta. Vi ligger ju sista av en anledning, men jag tycker vi skulle nog haft några poäng till med tanke på hur vi spelat i vissa matcher. Det är rutinen som saknas dessvärre, men det kommer att komma och vi jobbar ju med ett långsiktigt mål.

ANNONS
Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Uddamålsförlust för Forsheda
LÄS MER:  Horda föll i bottenstriden
LÄS MER:  Bor körde över Nissafors

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *