Hook kämpade tappert

Fotboll Hooks IF var nära poäng på Lindevallen mot serieledande BK Rondinella. Det stod 1–1 inför sista tio minuterna, men under några snabba minuter gjorde Rondinella två snabba mål.

Matchen slutade därför 1–3 (0–1).

– Surt, suckade Hooks Oscar Erinder, som tände hopp för HIF med sitt straffmål i andra halvlek.

Rondinella från Jönköping kom till Lindevallen med sex vinster och en oavgjord. Det innebar att Hooks IF hade en tuff uppgift framför sig.

Men, det var länge match. HIF vägrade i det längsta att ge sig och med den insats hemmagrabbarna presterade hade de inte behövt be om ursäkt för poäng. Dock blev det ingen sådan.

• Ni hade ju en del fina lägen?

– Ja, flera i första halvlek, håller Oscar Erinder, med.

Rondinella började lite bättre då HIF hade viss respekt. Något som de skakade av sig ganska snabbt.

Beredd att notera 0–1 var man efter en kvart. Då fick Rondinella en straff, men straffläggaren sköt precis utanför Fredric Seders högra stolpe.

I stället kom 0–1 i 26:e minuten. Vänsterbacken Robin Ek kom farande och placerade bollen utom räckhåll för Ceder. Mycket mer hade serieledarna inte i första halvlek. I stället hade Hook bra möjligheter och försök. Dennis Börjesson och Viktor Bäckdal hade avslut tätt utanför målställningen och än närmare var Mattias Frisk. Hans avslut var en nick – i ribban!

Välförtjänt kvittering

Efter pausen var det mest HIF, som tryckte på och försökte. Och, utdelningen kom. Mattias Frisk blev nedriven av målvakten och straff för hemmalaget. Oscar Erinder stegade fram och satte bombsäkert 1–1. Hans tionde mål i serien.

Målet gav ny energi och HIF backade inte hem för att försvara oavgjort. Matchen var mer än 80 minuter gammal då ett misstag bäddade för gästerna. I stället för spel mot Rondinellas planhalva fick gästerna bollen gratis, snabb passning och 1–2 på ett snärtigt välplacerat volleyskott.

För Hook var det bara att jaga vidare, vilket gav Rondinella möjligheter att ställa om. Och, i misstänkt offsideläge kom 1–3. Saken var klar.

Trots allt föll Hook med flaggan i topp. Bra kämpat av hela gänget, men extra plus till lagkaptenen Christoffer Ojala och Fatos Peci i mittförsvaret. Mycket spring och härliga kämpatakter av Viktor Bäckdal och Marcus Ståhlgren.

F O T O:  J E N N I E   B E R G D A H L

Matchfakta

Hooks IF–BK Rondinella

1–3 (0–1)

Mål: 0–1 (26) Robin Ek, 1–1 (68) Oscar Erinder, straff, 1–2 (81) Martin Rogö, 1–3 (86) Linus Israelsson.

Avslut på mål: 5–8 (2–5).

Avslut totalt: 12–13 (7–11).

Hörnor: 4–3 (2–2).

Varningar: Johan Niemi (mv), R (68).

Domare: Robert Norén och Demir Kasumovic, båda Huskvarna.

Publik: cirka 50.