Fotboll

Han blir IFK:s senaste nyförvärv: ”Älskar Sergio Ramos”

Fotboll Under måndagsträningen presenterade IFK Värnamo den 24-årige österrikaren Michael Steinwender som klar för klubben.

Michael Steinwender. Bild: David Alin

Mittbacken kommer närmast ifrån den österrikiska klubben TSV Hartberg där han har gjort tre säsonger i landets högstaliga.

– Det är en stor möjlighet för mig att få komma hit och spela. Jag har spelat 93 matcher i den österrikiska högstaligan och nu har jag fått chansen att få komma och spela i en liga i ett annat land och jag ser fram emot att få göra det. Jag hoppas att vi kommer att ha en massa kul här, säger ett glatt nyförvärv efter sin första träning på Ljusseveka.

– Det var riktigt kul. Vi jobbade mycket med boll vilket är lite nytt för mig, men jag kommer in i det om någon vecka. Jag är i hyfsat god form och hoppas att jag kan hjälpa laget så fort som möjligt.

Vad tycker du om allsvenskan?

– Jag känner till de stora klubbarna. Det är lite liknande som i Österrike där vi också har stora klubbar, men jag tror att vi är underdogs och att vi kan slå alla lag.

Vilka är dina främsta kvaliteter?

– Jag kommunicerar mycket på planen och försöker hjälpa laget så mycket som möjligt. När jag väl har lärt känna alla så kommer det att vara mycket lättare för mig att ta plats i laget. Jag har också mycket goda försvarskvaliteter, men mina främsta egenskaper är min snabbhet och min hjälpsamhet.

Vad kan du bidra med i övrigt?

– Även aktiviteterna utanför planen är viktiga och är det så att någon spelare har problem med något så finns jag där för att hjälpa till. I en liten klubb är det viktigt att kunna hjälpa till.

Har du någon förebild?

– Jag har ingen direkt förebild, men jag älskar Sergio Ramos för att han också är en kommunikativ spelare som älskar att försvara.

Även sportchefen Enes Ahmetovic gläds över nyförvärvet.

– Jag tror att han kan komma in och göra en bra trupp ännu bättre. Det är förhoppningen, sedan måste man ha respekt med sig att han kommer från en annan nation och en annan liga. Man behöver ta hand om honom och hjälpa honom att acklimatisera sig i klubben, staden och så vidare. Sedan kan man räkna med att han är en bra spelare.

Kommande hemmamatcher

Fotboll

Söndag 07 juli 14:00

IFK Värnamo Herr - IFK Göteborg

Fotboll

Söndag 07 juli 14:00

IFK Värnamo Herr - IFK Göteborg

Fotboll

Söndag 21 juli 16:30

IFK Värnamo Herr - Häcken

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Fritidschefen om gräsbeskedet: ”Helt bedrövad”
LÄS MER:  Bildextra: Ny hemmaförlust för IFK
LÄS MER:  IFK Värnamo vänder underläge till seger

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *