Fotboll

Gentrit åter i IFK

Fotboll Gentrit Citaku,21, lämnar IFK Norrköping för att åter spela för IFK Värnamo. Gentrit har haft svårt att ta en plats i Norrköpings stenhårda konkurrens.

– Jag har träffat Gentrit innan och jag vet om vilka kvaliteter han besitter och ser honom som en välskolad och bra fotbollsspelare. Gentrit har ju gått hela vägen från knatte upp till A-laget i IFK Norrköping och dessutom gjort ett antal allsvenska matcher. Det är perfekt förstärkning för truppen, vi behöver bra konkurrens  truppen då säsongen är lång.  En annan fördel är att han varit i klubben tidigare. Då vet han också hur miljön är och hur det fungerar. Jag vet med andra ord precis vad jag får för en spelare att jobba med, noterar IFK-tränaren Christian Järdler.

Sportchefen Tomas ”Lunkan” Lundqvist om Gentrit:

– Vi har diskuterat Gentrit senaste veckorna i sportgruppen och efter diskussioner med IFK Norrköping lyckades vi komma överens om ett lån året ut. I Gentrit får vi en mycket välutbildad fotbollsspelare som var hos oss i höstas och har därmed en kort startsträcka. Han visade ju inte minst i vår sista match mot Varberg vilka kvaliteter han har. Vi lånar honom av IFK Norrköping säsongen ut så får vi se hur det blir därefter. Hoppas givetvis att den unge mittfältaren lyckas och att han kan ge oss flera bra år framöver. Jag är nöjd med att det har löst sig smidigt och att Gentrit kommer att spela för oss under 2017.

Taggar

Dela