Gefle–IFK, slut: 2–5

Fotboll IFK Värnamo har fått en pangstart i superettan 2017. 4–0 hemma mot Åtvidaberg följdes i kväll upp med 5–2 borta mot Gefle IF.

Efter en försiktig inledning tog IFK över efter drygt 20 minuter. Pär Cederqvist gjorde 0–1 i 23:e minuten. Liridon Slika hade två minuter senare avslut på mål och IFK hade kort därefter sin tredje hörna.

Cederqvist tycks vara glödhet och i 29:e slog han till igen. På pass från anfallskollegan Ryan Finley gjorde PC 0–2.

Och, alldeles nyss kom också 0–3. Målskytt Petar Petrovic, som liksom PC gjorde två mål i premiären då Åtvidaberg.

Det är ingen måtta på IFK:s framfart på Gavlevallen. Nu står det – läs och häpna – 0–4 och senaste målskytt är Simon Nilsson.

Första halvlek är avslutade och IFK leder med hela 4–0. Det är ett kvitto på att premiärinsatsen mot Åtvidaberg inte var en tillfällighet. Statistiken från matchen i Gävle visar att IFK leder avsluten med 9–1, vilket säger en del. Jämnare är hörnstatistiken, 3–3, medan IFK tilldelats 6 frisparkar mot Gefles 4.

Andra halvlek är i gång och Gefle tycks inte ha gett upp. Gefle radade upp tre hörnor med ett avslut, men IFK stod emot. Nyligen hade IFK en hörna och då har cirka 50 minuter spelats.

I 56:e minuten kom Gefles första spelarbyte, men det har inte gett någon direkt effekt. Gefle har haft två avslut på mål i andra halvlek och det IFK också haft. Båda från Petrovic. Hörnfacit i andra halvlek står just nu 5–3 och då har 69 minuter spelats.

Gefles Denim Hümmet hade i 71:a minuten ett avslut i målställningen och fem minuter senare ett avslut utanför. Däremellan har IFK haft två hörnor.

IFK har även gjort sitt första byte. Fredrik Lundgren gick ut i 76:e minuten och Johan Andersson kom in.

Tre minuter senare punkterades matchen definitivt. Då gjorde Ryan Finley 0–5.

När tre minuter av ordinarie matchtid återstod lyckades Gefle spräcks IFK:s och Tobias Anderssons målnolla. Rutinerade måltjuven Johan Oremo gjorde då 1–5.

IFK gjorde sitt andra byte i 80:e minuten. Victor Nilsson gick ut och Archford Gutu kom in.

Oremo har slagit till igen. I andra tilläggsminuten gjorde han 2–5. I samma minut gjorde IFK sitt tredje spelarbyte.