Fotboll

Fotbollstalangen fick avslag på asylansökan

Fotboll Den unge fotbollsspelaren Yaser Haydari fått avslag på sin asylansökan. Därmed kommer han sannolikt att utvisas ur Sverige tillbaka till Afghanistan.

Yaser Haydari har fått avslag på sin asylansökan och hotas nu att utvisas. Foto: Tero Väisänen  [1/3]

Yaser Haydari spelar nu i IFK Värnamos P 17-lag. Foto: Tero Väisänen  [2/3]

– Varför ska de skötsamma killarna som integrerats bra i Sverige utvisas, undrar fotbollstränaren och ungdomskoordinatorn Gjelal Mulaj.  [3/3]

17-årigeYaser började som 15-åring att spela och träna med FC Dardania.

Snart fick ledarna upp ögonen för den talangfulle spelaren. Det dröjde inte länge innan han fick spela med B-laget och var dessutom vara med på någon A-lagsmatch. Efter det blev han 2016 en av IFK-Värnamos ordinarie spelare i dess P 17-lag.

Beskedet om att hans asylansökan avslagits kommer som en chock för många, inte minst hans gamla ledare och lagledare i FC Dardania.
Gjelal Mulaj är ledare för laget och en av dem som snabbt kom till insikt om vilken duktig fotbollsspelare Yaser Haydari är.

Han uttrycker stor besvikelse över Migrationsverkets beslut.
– Han är en fantastisk ung man som har integrerat sig i Sverige.  Yaser måste få stanna i Sverige, varför måste man utvisa de skötsamma som har integrerats i det svenska samhället, frågar sig Yaser Haydari .

Om utvisningen kommer att verkställas eller inte är oklart i nuläget.

Fortfarande finns möjligheten att överklaga beslutet och därmed kanske rädda kvar den duktige fotbollstalangen till Sverige.

Taggar

Dela