Forsheda vann i Hillerstorp

Fotboll Forsheda IF bortabesegrade Hillerstorp med 2–1 (1–0).

Oscar Persson brukar vara målfarlig och det var inget undantag i kväll då han svarade för båda FIF-målen.

Första halvlek var relativ jämn:
– Vi hade svårt med naturgräset och då vi är bortskämda med konstgräs, säger FIF-tränaren Marcus Syrén.
Ledningsmålet kom på halvvolley och det var snyggt. Det var för övrigt halvlekens sista spark.

I andra halvlek spelade Forsheda upp sig men det dröjde 20 minuter innan tvåan kom. Jonas Hansson blev neddragen och man väntade på frilägesutvisning på en hemmaspelare. Det blev bara varning och straffspark för Forsheda. Oscar Persson tog tillvara på förtroende och gjorde 2–0.

Efter 75 minuter kom något överraskande en reducering. En inspark gick högt upp på Forshedas planhalva och efter ett par passningar kom målet. Efter det försökt Hillerstorp trycka på men hade svårt att skapa målchanser.

Totalt sett ganska jämnt spel men Forsheda hade klart flest målchanser. Det borde ha blivit ytterligare ett par mål.
– Men viktigast är ju segern ,noterar Marcus Syrén som kan glädja sig åt full pott efter två matcher i fotbollsfemman.

Extra plus i dag till tvåmålsskytten och Jonas Hansson. Även Victor Eklund får lite extra plus för ett bra inhopp. Han spelade sista 60 minuterna.

Närmast väntar Taberg hemma, ett lag som förlorat de inledande två matcherna med 0–1 i vardera.