Fotboll

Forsheda vann över Dardania

Fotboll Forsheda IF fick kämpa för att till slut vinna över Dardania med 3–1 (0–0).

Med tanke på tabellplaceringen var en hemmatriumf inte direkt oväntad. Man fick dock inget gratis av ett kämpande motstånd från Värnamo.
– Jag tycker att vi var bättre över 90 minuter. När vi hade fått 1–0 trodde vi nog att det bara skulle gå av bara farten. I stället kom 1–1, inflikar Marcus Syrén, spelande tränare i hemmalaget.

Marcus blev själv lite av matchvinnare. Han fick i dag spela i anfallet då de ordinarie spjutspetsarna inte var med. Efter 10 av Andreas Jörgensen gjorde Marcus 2–1 och sedan fyllde Oscar Persson på med 3–1. Man gjorde 4–1 men det målet underkänt.

– Trots att vi saknade våra ordinarie anfallare skapade vi många målchanser. Det var het enkelt en bra match för att vara division fem, säger Marcus.

Han vill inte berömma sig själv men var belåten med den egna insatsen på den något ovana spelpositionen. I stället berömmer han målvakten David Claeson, ytterbacken Jesper Eriksson och innermittfältaren Jakob Paldanius.

Burim Rama i Dardania håller med om att det var en bra match men att man saknade en trio ordinarie spelare, bland andra alltid pålitlige Luan Rizani.

Elnes Hajrovic svarade för målet och Burim plussar honom samt Tefik Ferixi och Ricardo Rosando Diaz.
– Forsheda är ett starkt lag men vi spelade också bra, säger Dardanias spelande tränare, Burim Rama.

Taggar

Dela