Fotboll

Fina resultat för IFK P05

Fotboll IFK Värnamo P05 har deltagit i en cup i Snöstorp i Halland.  

IFK Värnamo P05. Arkivbild

Det deltog 16 lag som var indelade i fyra grupper och IFK-ledarna berättar lite om sitt lags insats:

– I första matchen mötte vi IF Leikin från Halmstad. Vi hade någon ramträff och några fler lägen men det ville sig inte riktigt. Passningsspelet knackade lite. Vi är också lite trögstartade när det gäller våra första matcher i cuper. Matchen slutade 0–0.

– I nästa match ställdes vi mot Snöstorp Nyhem FF. Spelet började sitta bättre och bättre. Spelet böljade lite fram och tillbaka. Snöstorp Nyhem hade några vassa killar men vi vann efter ett sent mål med 3–2.

– Sista gruppspelsmatchen spelades mot IFK Fjärås från Kungsbackatrakten. Det var ytterligare en jämn match mot bra motstånd. Matchbilden var rätt lik den förra matchen och vi vann med 2–1.

– Vi slutade etta i gruppen och fick därmed möta Östers IF i en extramatch. De andra två gruppettorna var Hittarps IK och IFK Göteborgs akademilag. Vi vann vår match efter att Öster ägt mer boll i första halvlek och tagit ledningen med 1–0. Men vi visade moral och kämpatakter och krigade oss tillbaka och vann med 3–1.

– IFK Göteborg vann sin match och det hade givetvis varit kul att få spela en match till och fått mäta våra krafter och kunskaper mot det laget.
Eftersom killarna är tolv år i år så får vi inte tävla på riktigt detta år enligt regler från fotbollförbundet.

– Det var en mycket välarrangerad cup med många bra lag med. Det är extra kul för killarna att göra bra ifrån sig i olika cuper då andra lag har uppmärksammat detta och har inbjudningscuper. Tidigt i våras var killarna nere i Lomma och fick bland annat spela mot Malmö FF och Trelleborg i en inbjudnings-träningscup. I juni har killarna blivit inbjudna till Gais för att spela en träningscup där även IFK Göteborg är med. Vi får hoppas vi får möta IFK där.
– Killarna är oerhört träningsvilliga och det ger resultat.
– Det är ett härligt gäng, hälsar ledarna Micke Blomgren, Almir Hasanbegovic och Adem Bukaric.

Taggar

Dela