Fotboll

Femetta för IFK-damerna

Fotboll IFK Värnamos damer besegrade Älvsjö hemma på Finnvedsvallen med 5–1 (5–0).

Arkivbild från tidigare match under säsongen. Bild: Hedin Väisänen

Hanna Höckert har fått en stabil start som tränare för IFK-damerna. Efter en komfortabel bortaseger mot Tyresö väntade elfteplacerade Älvsjö på Finnvedsvallen och det var hemmalaget, anförda av anfallsessen Mona Chahrour och Sefika Muratovic som tog kommandot i matchen.

I den 15:e minuten assisterade Muratovic fram Chahrour till 1–0. 14 minuter senare upprepades manövern fram till 2–0. I den 39:e minuten satte Chahrour 3–0 på pass från Julia Söderberg, men tremålsskytten var inte nöjd och två minuter senare gjorde hon sitt fjärde mål i matchen. Josephine Nielsen avrundade IFK:s första halvlek med att göra 5–0. Älvsjö fick ett tröstmål genom Isabella Praneetphonkrang i mitten av den andra halvleken, men när slutsignalen ljöd var det IFK:s damer som kunde fira den tredje raka segern under Hanna Höckerts ledning.

– Det känns alltid bra att vinna, och det är det som är vårt uppdrag och mål just nu, säger hon efter matchen.

– I den första halvleken spelar vi helt okej, även om vi inte spelar på topp av vår kapacitet så tycker jag att vi gör det bra. Andra halvleken är lite hafsig och för oengagerad för min smak. Alla som hade Värnamokläder på sig i dag kan höja sig ytterligare, så det finns en del att ta av här. Prio just nu är att vinna varje match och det gör vi, så det är jag nöjd med.

Mona Chahrour blev fyramålsskytt. Hur ser du på hennes insats?

– Hon är en god målskytt, det får man verkligen ge henne. Det var roligt att se, säger Hanna Höckert med glädje i rösten.

I nästa omgång väntar Värmdö på bortaplan.

– Det känns bra. Det blir den sista Stockholmsresan för det här gänget, så det blir skönt att ha lite närmare till bortamatcherna härefter. Det gäller att vinna där också, så det gäller att ha det fokuset på träningarna i veckan, avrundar Hanna Höckert.

Kommande hemmamatcher

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Nystart för IFK Värnamo - men segern uteblev
LÄS MER:  IFK storsatsar på att hitta nya fynd
LÄS MER:  Bildextra: IFK Värnamo - Hammarby slutade 0–3

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *