Fotboll

Falkenberg nästa för IFK

Fotboll Stärkta av oavgjort förra helgen borta mot Elfsborg står en ny utmaning framför IFK Värnamo. Nämligen Falkenbergs FF som kommer från allsvenskan.

Upptakten av Svenska cupens gruppspel kunde inte börjat mycket bättre för IFK Värnamo. Kryss, 2–2, borta mot hemmastarka IF Elfsborg i Borås var en knall som gett eko.

I morgon rullar IFK-bussen till västkusten, Falkenberg där FFF står redo. Ett Falkenberg, som ramlade ur allsvenskan, som nu har en före detta IFK:are i sina led, Tobias Englund, men ett FFF som också inledde cupen på bästa sätt, 3–0 mot Ytterhogdal i Härjedalen.

IFK:s nye tränare Christian Järdler prioriterar ett hårt arbetande lag och det receptet har redan gett bra betalning.

• Vad har du för koll på Falkenberg?

– Har sett deras senaste match, men fick inget övergripande svar då filmen jag tittat på höll låg nivå. Men, jag såg dem förra året och har en hyfsad koll. Dock fokuserar vi på vad vi ska göra.

Alltså att jobba hårt och det lönade sig ju mot anrika Elfsborg.

I går gjorde IFK klart med två nya spelare, målvakten Philip Vaitsiakhovic, där övergången mer eller mindre varit klar en tid. Senaste tillskottet heter Liridon Silka och kommer från Jönköping Södra.

• Var han ordinarie förra säsongen i J-Södra?

– Han gjorde två matcher från start och ett dussin inhopp.

• Vad kan du säga om honom?

– Han är en spelare jag gillar, som jag haft koll på länge och kontakt med sedan december. Han har många plus, en fin högerfot men är framför allt en hårt arbetande lirare som agerar proffsigt.

• Hinner båda bli spelklara till i morgon?

– Inte Philip, men vi har hopp om att Liridon ska bli det.

Två spelare som saknades mot Elfsborg var mittfältaren Albin Seger och anfallaren Ryan Finley.

• Hur står det till med Albin?

– Han är fortfarande gipsad då han brutit båtbenet.

• Och, Ryan?

– Precis som i förra matchen är han med i truppen.

• Det lutar mycket åt att det blir samma startelva som senast?

– Ja, i stora delar kan man säga.

Oavsett vilka som springer ut på konstgräset i Falkenberg är det ett inspirerat gäng. Det räckte långt för en vecka sedan och en repris vill säkert alla involverade vara med om.

Taggar

Dela