Extra skön återstart för Rås LB B

Fotboll Efter vårens åtta matcher hade Rås LB B inte fått sjunga sin segersång. Vid återstarten fick laget äntligen göra detta, då tabellfemman Hestra besegrades med 2–1 på hemmaplan.

Måljubel för Rås LB B under vårsäsongen. FOTO: Hedin/Väisänen

Det blev en riktig bra återstart för Rås LB B. Berber De Jong såg till att göra 1–0 i början av första halvleken, som också blev halvlekens enda.

–Vi var pressade under första men vi kunde trots spela vårt spel hålla 1–0-ledningen, säger Alma Cederquist om de första 45 minuterna.

Ledningen skulle utökas till 2–0 kvarten in i andra. Denna gången var det Hilma Liljedal som noterades som målskytt.

Hestra lyckades reducera och gav spänning i slutskedet. Men Rås LB B kunde knyta ihop säcken och fick vråla segersången för första gången denna säsongen efter en 2–1-seger.

–Självklart var jag nervös när jag såg att de fick lite momentum i och med reduceringen. Jag sa åt spelarna där ute att backa hemåt, säger Cederquist efter matchen och är överlycklig efter lagets första seger

–Jag är otroligt glad över tjejerna. I dag kan jag rabbla upp alla. Vi jobbade verkligen som ett lag.