Div 3 nästa för BLIK

Fotboll Bredaryd Lanna IK spelar nästa år division 3-fotboll. Oavgjort räckte i sista matchen mot Markaryds IF. 2–0-ledning blev till slut 2–2.

[17/17]

Men, grattis BLIK till seriesegern. Avslutningen blev inte världens bästa match som spelats på Rocknevallen. Det positivaste var uppslutningen runt planen. Det gick inte att räkna alla, men runt 300 personer är nog ingen vild gissning.

Utgångsläget för BLIK var gynnsamt. Närmaste konkurrenten Grimslöv/Västra Torsås var tre poäng och åtta mål efter. Det skulle Bredaryd Lanna helt enkelt inte behöva tappa.

Det blev heller aldrig någon dramatik. BLIK inledde som en serieledare ska göra. Med fartfylld offensiv och första fem minuterna radades chanser upp på löpande band.

– Det som grämer är att vi inte vann utan släpper in två mål på chanser som egentligen inte finns, säger tränaren Patrik Magnusson.

Men, vad gjorde det.

– Nä, vi tog en poäng och vann serien.

Stor hjälte bland de guldhatt-klädda efter slutsignalen var Abdou Darboe. Han slog bombsäkert in 1–0 på straff. Gjorde sedan 2–0 då han på Ljuatrin Alishanis smörpass vände runt målvakten och rullade bollen i tomt mål.

– Jag är otroligt stolt över killarna som pallat med trycket. Vi har lett serien sedan semestern, men klarat det tack vare en grym inställning.

BLIK nämndes innan vårstarten inte som någon aspirant till serieguldet.

– Vi tappade i november tre ledande spelare, men har fått ihop en bra mix. Det känns verkligen bra.

BLIK såg strax före paus vara på väg mot en klar seger. Då fick Markaryd straff och gjorde 2–1. I andra halvlek kom de röd-blå inte upp i samma kvalité och hastigt och mindre lustigt stod det 2–2 då knappt 20 minuter återstod.

Men, inställningen var inte rubbad. BLIK skulle inte förlora, gjorde det inte utan kunde när domaren – äntligen – blåste av matchen iklädas guldhattar och blev hyllade som seriesegrare brukar göras.

Ska vi avslutningsvis plocka fram någon mer än Abdou Darboe blir det mittbacken Oscar Johansson.

En sista fråga till Patrik Magnusson:

• Du blir förstås kvar som tränare?

– Troligtvis.

Matchfakta

Bredaryd Lanna–Markaryd

2–2 (2–1)

Mål: 1–0 (31) Abdou Darboe, straff, 2–0 (43) Abdou Darboe (Ljuatrin Alishani), 2–1 (45+) Alfon Andersson, 2–2 (71) Johan Ligård.

Avslut på mål: 9–4 (7–3).

Avslut totalt: 16–5 (10–3).

Hörnor: 1–1 (1–0).

Varningar: BLIK 3, MIF 2.

Domare: Niklas Franzén, Växjö.

Publik: cirka 300.