Fotboll

Det här var inte bra, IFK

Fotboll Vad har hänt med IFK Värnamo? Det spel, fart och vilja som präglade laget i serieinledningen saknas. Förlust i dag på hemmaplan mot jumbon Norrby IF, 1–2.

  [1/23]

  [2/23]

  [3/23]

  [4/23]

  [5/23]

  [6/23]

  [7/23]

  [8/23]

  [9/23]

  [10/23]

  [11/23]

  [12/23]

  [13/23]

  [14/23]

  [15/23]

  [16/23]

  [17/23]

  [18/23]

  [19/23]

  [20/23]

  [21/23]

  [22/23]

  [23/23]

Nej, det här var verkligen inte bra. Nu är IFK nere på elfte plats i tabellen.

En stor osäkerhet tycks råda, man vågar inte och farten försvinner automatiskt. Först sista kvarten blixtrade det till, framför allt vissa spelare visade då den vilja som krävs på den här nivån.

Förlusten är inget att säga om. Norrby var det bättre laget, de kämpade hårdare, sprang mer, ville mer…

Det dröjde innan tränarna dök upp på presskonferensen. Christian Järdler hade förstås en del att säga till sina spelare och i Norrbys omklädningsrum förstår man att det var stor glädje.

Simon Eriksson, tränare i Norrby, var dock lugnheten själv när han fick ordet.

– Tuff match där Värnamo gör ett fint ledningsmål. Att vi kvitterade tidigt var viktigt. Sedan störde vi Värnamo bra, var aggressiva, men gick på knäna i andra halvlek.

– Men, jag är nöjd med både prestation och resultat, tillade NIF-tränaren.

Stor besvikelse

Christian Järdler var förstås inte glad – tvärtom.

– En stor besvikelse. Många delar av matchen var besvikelse. Vi skulle sätta fart från början, men kom ut och var inte på tårna.

Järdler fortsatte:

– Vi vägde för lätt över 90 minuter, vi var inte snabba nog, vi läste inte av andrabollarna.

Nej, det var tveksamma beslut och inte de snabba vägvinnande pass vi såg i början av seriespelet. Då var det knappt något spel bakåt eller i sidled. Det doftar lite feghet – drastiskt uttryckt.

Självklart gör spelarna så gott de kan, men osäkerheten finns där.

– Vi hade tillräckligt med chanser för att göra fler mål, men vi får jobba hårdare nu för att skapa chanser, men det var för dålig kvalité, erkänner Christian.

0 hörnor i första blev 9 i andra, men ingen vållade Norrby några större bekymmer.

– Kvalitén på hörnorna var inte bra.

Sargad backsida

IFK körde med samma ”gubbar” i början av spelåret, men på sistone har backsidan drabbats av skador. Först Victor Nilsson, som hoppade av i dag, sedan Fredrik Lundgren som vilade och hans ersättare Johan Andersson fick kliva efter känning i baklåret.

– Vi får se i morgon hur läget är.

Spelarbetyg till slut. Ja, förlorar man en sådan här match, mot laget som låg sist i tabellen, är det egentligen fel att snacka om bra insatser. Men, några är värda beröm. Äkta IFK-aren Freddy Winsth stred tappert, unge Melvin Frithzell visade vilja och var nere och hjälpte till i försvaret, Tobias Andersson i målet ska absolut inte lastas förlusten, Petrovic blandade bra insatser med mindre lyckade och av inhopparna ska Otto Eriksson och Felix Wieslander Andersson ha all heder hur de tog sig an uppgifterna.

Trots tre matcher på en vecka blir det ingen längre återhämtning. På torsdag åker IFK till Göteborg, match mot Örgryte.

Bara att hoppas de vit-blå kommit över den här förlusten, käkar lite taggtråd och jobbar stenhårt. Självförtroendet behöver en kick.

Foto: Peter Magnusson

Taggar

Dela