Dennis segerorganisatör

Fotboll Han gav Kärda ledningen, han kvitterade och han spelade fram till segermålet. Dennis Andersson var den störste hjälten då Kärda IF besegrade Månsarps IF, 3–2 (1–1).

Det är ju semestertider och det avspeglades också på Sträntevallen. Matchen hade inget högre tempo, men det blev ändå en händelserik inledning.

Kärda tog ledningen i nionde minuten på ett anfall flera var inblandade i. Jakob Björk iscensatte pressen och måltjuven Dennis Andersson fick nöjet att bredsida bollen i tom bur sedan målvakten blivit överspelad.

Då trodde man att KIF fått den start de ville, men ack vad man bedrog sig. Passivt försvarsspel där flera hade möjligheten att slå undan bollen resulterade i att en Månsarpsspelare fick skottläge. Han drog till och 1–1 var ett faktum.

Därmed var gästerna med i matchen och spelet böljade. Tre bra chanser följde under halvlekens andra del. Först hade Björk ett avslut, det blev retur, men Dennis Andersson lyckades inte överlista Månsarps burväktare på närhåll.

Gästerna hade sedan en ännu klarare chans. De smög fram utmed kortlinjen, passning kom men trots vidöppet KIF-mål lyckades de slå bollen utanför.

Sedan var det Kärda igen och Jakob Björk drog till med ett hårt skott, som dock smet utanför bortre stolpen.

1–1 i paus och sett till vad som hänt får det betecknas som ganska rättvist.

Sent avgörande

Pausen gjorde inte susen, ty sex minuter in i andra halvlek tog Månsarp ledningen. De kunde kontra och Linus Lyck lurade i väg bollen då Emanuel Heijel i hemmamålet rusat ut. Retfullt enkelt rullade 1–2-bollen in i övergiven KIF-bur.

Det blev ingen väckarklocka för KIF som körde fast samtidigt som Månsarp spelade smart och enkelt. Men, Dennis Andersson låg hela tiden på lur och när en genomskärare kom slog han rutinerat in 2–2. Då visade klockan 72 minuter.

När det började närma sig slutet blev det bättre fart på Kärda. Och, segermålet kom i 89:e minuten. Efter omställning fick Dennis bollen på vänstersidan, sprintade framåt, men avslut kom inte. I stället slog han bollen snett-bakåt och det var ypperligt. Där kom inhopparen Emir Draganovic och stötte in 3–2 i övre nätmaskorna.

Segern satt långt inne, men det blev ju spännande.

– Vi gjorde ingen bra första halvlek och Månsarp var bättre än vi räknat med, säger Dennis Andersson, som fick ihop tre poäng både till sig själv och laget.

• Och, passningen till 3–2 var ju läcker:

– Det var inte meningen, skrattar Dennis.

• Hur många mål har du gjort nu?

– Tror det är tolv.

Det stämmer och han jagar uppåt i skytteligan. Självklart stort plus för Andersson, men lika stort till Johannes Eriksson som var den svart/lila spelare som slet och kämpade bäst. Plus också till Robin Söderberg och inhopparna som gav energi på slutet.

Matchfakta

Kärda–Månsarp

3–2 (1–1)

Mål: 1–0 (9) Dennis Andersson, 1–1 (11) Freddie Magnusson, 1–2 (51) Linus Lyck, 2–2 (72) Dennis Andersson, 3–2 (89) Emir Draganovic.

Avslut på mål: 12–5 (7–3).

Avslut totalt: 19–14 (10–10).

Hörnor: 8–9 (3-1).

Domare: Zoran Zezovski, Växjö

Publik: cirka 70.