Bra genrep av IFK-dam

Fotboll På skärtorsdag har IFK Värnamos damlag seriestart. I dag var det genrep på Ljussevekas konstgräs och ett bra sådant.

IFK-damerna mötte Eskilsminne IF från Helsingborg som också här hemma i division 1. Alltså ett bra motstånd. IFK vann i alla fall med 3–1 sedan samtliga mål fallit i första halvleken.

– Ett bra genrep och en stark arbetsinsats, tyckte IFK:s tränare Patrick Schellhas.

Dock började Eskilsminne bäst och IFK blev tillbakapressat. I sjätte minuten stötte gästerna högt upp och IFK kom inte ur fällan utan det blev 0–1.

Då tog IFK tag i matchen och kvitteringen dröjde inte. På ett snyggt inlägg från Fanny Trehag mötte Fanny Holmberg och 1–1 efter åtta minuter. IFK hade tagit över matchbilden och det var nästan konstant spel på Eskilminnes planhalva.

2–1 kom då Sefika Muratovic vann en duell och avslutade med ett välplacerat skott. En stund senare skulle Fanny Holmberg slita sig loss, men revs ner och domaren blåste för straff. Den slog Linda Persson säkert i mål.

Efter paus tog Eskilsminne åter tag i taktpinnen.

– Vi var sega i båda halvlekarnas inledning, konstaterade Schellhas.

Gästerna hade mycket boll, men kom aldrig till perfekta avslut. Det gjorde i stället IFK som tog över och dominerade sista halvan. Inhoppande Mona Chahrour borde gjort 4–1 på Linda Perssons förarbete, men fick för ”stor” fot under bollen som seglade över ribban. Mona slog senare en frispark – stenhårt i ribban.

– Vi borde haft något mål mer, ansåg Patrick med rätta.

Men, 3–1 duger och nu är det bara att ladda och finslipa inför torsdagens bortapremiär mot Mariebo.

I dagens match var det ingen som stack ut extra, utan bra jobb av alla.

– Linnéa Aronssons andra halvlek var perfekt och Sefika Muratovic jobbade på bra, tyckte IFK-tränaren.

Man också lägga till Kajsa Bengtsson som kommer från de egna leden. Den tjejen kan IFK få stor glädje av.

Matchfakta

IFK Värnamo–Eskilsminne IF

3–1 (3–1)

IFK:s mål: 1–1 (8) Fanny Holmberg (Fanny Trehag), 2–1 (26) Sefika Muratovic, 3–1 (32) Linda Persson, straff (Fanny Holmberg, fälld).

Avslut på mål: 11–7 (5–3).

Avslut totalt: 17–11 (5–5).

Hörnor: 5–2 (3–1).

Varningar: IFK 1, Eskilsminne 3.

IFK:s lag: Elvira Jönsson– Fanny Trehag, Kajsa Bengtsson, Linnéa Aronsson, Olivia Lundstedt– Emilia Schellhas, Olivia Montero, Fanny Holmberg– Sefika Muratovic, Linda Persson, Fanny Götesson.

Inhoppare: Mona Chahrour, Amanda Heiel.

Domare: Bo Larsson, Burseryd.

Publik: ca 40.