Fotboll

Hatten av – obesegrade Bor klara för trean

Fotboll Bors damer vann med 12–0 mot Hallby och trots att det är tre matcher kvar så är de redan nu klara för division 3 nästa år.

Bor firar i skymningen. Foto: Privat

Nu börjar mörkret lägga sig över Rastavallen i Bor och spelarna klädda i guldhattar börjar ta sig mot omklädningsrummen där mer firande väntar. Det som hade börjat i en stressig match slutade tillslut med spel mot ett mål och en vinst med 12–0.

– Ja vi samlades ju väldigt tidigt och direkt ifrån jobb och så. Samtidigt så visste vi vad som stod på spel så det var kanske inte så konstigt att det blev så krampaktigt i början men efter två mål så rullade det bara på, säger tränaren Magnus Schöldsten.

Första målet gjordes av kaptenen Sara Ögren i 11:e minuten och bara minuten efter var det Viktoria Ögren som var framme och petade in ett andra mål. Resterande mål gjordes av Hanna Berggren, Paula Widén, Fanny Holmberg (2), Sara Ögren (3), Viktoria Ögren (2), Hristina Sekulovski.

– Hela laget gör det extra bra idag och alla får komma in och spela. En extra-extra eloge ska ges till vår kapten Sara som har lett laget i ur och skur hela säsongen och dessutom gjorde fyra mål idag. Jag vill även lyfta fram alla de som har varit med på träningarna, inte bara spelarna utan även mina hjälptränare och alla personer runt omkring, menar Schöldsten.

Var serievinst något ni hade vågat tänka på inför säsongen?
– Jag fick ju uppgiften att vinna serien och ta oss upp till trean men när samarbetet med Rydaholm slutade så stod vi på en damtrupp med fyra ordinarie spelare. Vi flyttade då upp 09:orna för att sedan försöka hitta fler spelare och idag är vi ungefär trettio stycken i truppen.

– Det jag är mest stolt över är vårat fantastiskt fina spel. Nu är det tre matcher kvar som vi kan spela väldigt avslappnat men nästa mål är att gå obesegrade igenom division 4 och då behöver vi tackla varje enskild match med oerhört mycket ödmjukhet.

– Jag är otroligt stolt över tjejerna, avslutar Schöldsten som får återgå till att njuta av kvällens dubbla vinster.

Lagbild på segergänget. Foto: Privat

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Gräslig derbyvinst för Bor
LÄS MER:  Tionde raka för Bors damer
LÄS MER:  Bor föll mot Hillerstorp

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *