Bors SK utklassade Taberg i återstarten

Fotboll Det blev en smakstart för Bors SK i återstarten. Tre mål på sex minuter hemma mot Tabergs SK gav åttonde segern när slutresultat skrevs till förkrossade 13–0.

Målglädje för Bor SK i en tidigare match. FOTO: Hedin/Väisänen

Bor SK behövde bara 12 minuter så var matchen i princip över. Då hade Fanny Holmberg sett till att göra 1–0. Linda Persson var i målform och satte både 2–0, 3–0 och 5–0. När första halvleken var över hade laget gått ifrån till en 6–0-ledning.

–Som vi spelade idag det är riktigt kul att se. Vi utnyttjade deras svagheter, säger tränaren Magnus Schöldsten om urladdningen.

Andra halvleken blev en 45 minuters transportsträcka, där Bor defilerade och klev av med en storseger, 13–0. Noterbart är att Selma Magnusson gjorde äkta hattrick under andra halvleken.

–Vi sa att vi skulle fortsätta rulla bollen som vi gjort under de första 45 minuterna. Vi gick ner till en trebackslinje och det blev ju riktigt lyckat, säger Schöldsten och öser beröm över lag.

–Visst vi har två tremålsskyttar som självklart ska ha beröm. Men backlinjen, som är helt ny, gör det otrolig bra. Sen gör hela laget det ruggit bra.

Laget drar därmed ifrån i tabellen och är fortsatt obesegrade.

–Vi har sju poängs försprång men jag är ödmjuk och använder klyschan ”en match i taget”. Vi, eller rättare sagt jag, hoppas att vi får avgöra på hemmaplan, då vi har de två sista matcherna på bortaplan, avslutar Schöldsten.