Fotboll

Tova Sandahl matchhjälte för Bor

Fotboll Bor fortsätter på vinnarspåret efter att Tova Sandahl kommer in i andra halvlek och gör tre mål så att Bor vinner med 7–3, (2–2) mot tabelltvåan Smålandsstenar.

Arkivbild.

– Idag fick vi motstånd i början av matchen, inleder tränaren Magnus Schöldsten.

Det var Smålandsstenar som gjorde det första målet i 14:e minuten. I 24:e fick sedan Bor in sin kvittering genom Hanna Berggren och utökade i 32:a minuten genom Sara Ögren men precis innan paus så lyckades även Smålandsstenar kvittera till 2–2.

I början på andra halvlek var det Tova Sandahl som gav Bor ledningen och efter att motståndarna hade kvitterat så tog Bor återigen ledningen genom Tova Sandahl.  Efter det rullade målen in genom Julia Bergström, Sara Ögren och Tova Sandahl som gjorde sitt tredje för matchen.

– Smålandsstenar är verkligen värda att bli tvåa i serien och de gav oss en god match. Vi gjorde en väldigt medioker första halvlek och var inte riktigt påkopplade men så är det ibland. I andra halvlek pratade vi samman oss och växlade upp tempot samtidigt som vi ökade passningsprocenten så då fick vi in lite fler mål.

Schöldsten vill lyfta fram Tova Sandahl som ”kommer in och ligger bakom vår vändning i andra halvleken med sin löpstyrka” och Viktoria Ögren som ”går ner och får spela mittback vilket hon gör lysande”.

– Det är tredje matchen på denna veckan så nu är tjejerna trötta, avslutar Schöldsten.

Nästa match spelas mot Skillingaryd på söndag.

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Sen kvittering räddade Bor
LÄS MER:  Gräslig derbyvinst för Bor
LÄS MER:  Extra skön återstart för Rås LB B

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *