Fotboll

Bor säkrade kvalplats

Fotboll Det blev ett målkalas i Hånger när Bors SK blev klara för kvalspel.

Ett laddat Bor hade tagit sig till Hånger under söndagseftermiddagen. Matchen inleddes med målchanser åt båda hållen och i den tolfte minuten tar gästerna ledningen när Alfred Svensson lägger bollen i nät. Matchen fortsätter med målchanser åt båda håll och tio minuter senare utökar Useni Julkali Bors ledning. Tre minuter reducerar Oliver Issal för hemmalaget. Det böljande spelet fortsätter och i den 38:e minuten gör Denis Maracic 1–3. Tre minuter senare utökas Bors ledning, men Hånger reducerar på nytt i den 42:a minuten och 2–4 står sig i paus.

I inledningen av den andra halvleken gör Alfred Svensson sitt andra mål i matchen fram till 2-5 för Bor. Spelet fortsätter med målchanser åt båda håll och i den 62:a minuten gör Useni Julkali sitt andra mål i matchen fram till 2–6 för bortalaget. I den 69:e minuten får Bor straff. Hazem Alshamas kliver fram och rullar in slutresultatet 2–7.

– Vi möter ett lag i botten, men det är ändå ett derby och vi känner att de vill förstöra festen för oss. Första halvtimmen är vi lite nervösa, men ändå gör vi två mål. Vi kanske inte kommer upp på den nivån vi brukar ha men ändå gör vi sju mål, trots flera spelare avstängda och skadade, så det känns riktigt bra, säger Bor-tränaren Senudin Sumic efter matchen.

– Vi gör en bra match och jag tycker att hela laget krigar på bra, men vi ger bort lite enkla mål. Vi gör det bra och mindre bra i dag. Bor var värda vinsten, de var bättre och mer vältränade än oss, säger Hånger-tränaren Mattias Svensson efter matchen.

I och med segern har Bor säkrat kvalplatsen till division 5.

– Det känns bra i laget och vi har en harmoni i truppen. Vi förlorade mot Hillerstorp efter sommaruppehållet, men sedan dess har vi spelat bra och har tagit de vinster vi behöver, så det känns bra inför kvalet, säger Senudin Sumic.

I Hångers IF får Oliver Issal extra beröm för sin insats i matchen. I Bors SK får Hazem Alshamas ett extra plus i kanten för sin prestation.

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Bor vann över serieledarna
LÄS MER:  Hånger nära sin andra trepoängare
LÄS MER:  Sen kvittering räddade Bor

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *