Bildspel: SIS vann derbyt mot KSK

Fotboll Derbyt Skillingaryds IS - Klevshults SK avgjordes först i 75:e minuten när hemmalaget fick straff.

[7/7]

Straffsparksläggaren Bojan Baric sköt 2–1 som blev slutresultat och det var hans andra mål denna soliga lördag på Movalla.

Straffsparksläggaren Bojan Baric sköt 2–1 som blev slutresultat och det var hans andra mål denna soliga lördag på Movalla.

Spelmässigt sett var SIS dominant men gästerna kämpade bra och var nära poäng.
– Straffen fram till 2–1 tycker vi var tveksam och vi fick dessutom ett mål tveksamt bortdömt för offside. Vi hade inte domarna med oss i dag, konstaterar KSK-tränaren Niklas Hellund.

Trots förlusten ger han godkänt till spelarna, inte minst med tanke på fyra återbud – spelare som blivit sjuka.
Målvakten Anders Fridell var lysande och i övrigt extra beröm till Andreas ”Räkan” Pettersson.

Målet för KSK kom efter 31 minuter genom Jonathan Gunnarsson. Kvitteringen kom minuten efter genom Bojan Baric.

SIS-tränaren Gustav Kennestig var nöjd med segern som han anser fullt rättvis. Spelet hade han lite betänkligheter mot:
– Derbykaraktär och då blir det ofta så här. Spelet låser sig men killarna krigade på bra, noterar han.
Han tycker att det borde blivit fler SIS-mål med tanke på de många målchanserna.

Extra plus i hemmalaget till Bojan Baric och Erik Randow. Emil Lund gjorde ett piggt inhopp och Stjepan Pervan visade rutinerat spel.