Bildextra: IFK-förlust mot Trelleborg

Fotboll Redan efter drygt sex minuter kom ledningsmålet för Trelleborg och fler mål blev det inte.

[23/23]

Trelleborg började matchen bäst men IFK tog över och borde med tanke på övertaget ha vunnit. IFK missade bland annat en straffspark och det har man inte råd med. Det var Edvin Becirovic som sköt mot ena stolpen men målvakten hann först.

IFK-tränaren Robin Asterhed var inte riktigt nöjd med matchens inledning men i övrigt ger han godkänt till killarna trots förlust 0–1.
De flesta som fanns med i truppen till Forsheda fick spela och många gjorde det riktigt bra. Bernardo Vilar Estevão Jeronimo var kanske den allra bäste men ingen föll ur ramen.

IFK:s andra halvlek var bra. Man var aggressivare men det var lite för svaga avslut för att nå en kvittering.

Trelleborg kan bli ett bra lag i superettan i år och det skriver IFK-tränaren under på.
– Ja, de visade upp ett par riktigt bra nyförvärv, säger Robin Asterhed.
Samtidigt hade IFK med ett nyförvärv från just Trelleborg, Oscar Johansson som var duktig den första halvlek han spelade i för sin nygamla klubb.

Kommande lördag blir det ny IFK-match på Bollagården. Då kommer division 1-laget Sylvia från Norrköping på besök. Redan på tisdag spelar IFK U 21 mot Öster U 21 och även det på Bollagården i Forsheda,

Text: Per Bunnstad

2 reaktioner på Bildextra: IFK-förlust mot Trelleborg