Albin sänkte Dannäs/Hånger

Fotboll Med ett äkta hat trick på fyra minuter avgjorde Albin Svensson div 6-derbyt på Klöfver Arena i Dannäs. Bors SK vann matchen mot Dannäs/Hånger med 4–2 (1–1).

Dannäs/Hånger gick till avspark med storseger senast mot IFK Gislaved (14–1) och Bors SK kom med tre raka segrar.

Alltså bästa tänkbara förutsättningar och dessutom var vädret det bästa i idylliska Dannäs med strålande solsken och minimala vindar.

Och, det var D/H som började bäst. På en hörna i fjärde minuten följde en perfekt nick, men på mållinjen stod Marcus Hallberg som med en reflex sträckte upp handen och hindrade nätkänning.

Så klart blev Hallberg utvisad och D/H fick straff. Lagkapten Petter Lind satte straffen, men Freddy Jarl i BSK-målet var inte långt borta från att avvärja.

1–0 till D/H som en stund förde spelet. Bor var dock vassa i omställningar. Speciellt när vänsteryttern Karl Pettersson snurrade bort sina motståndare och serverade Albin Svensson, som bland sina chanser slog en boll i ribban.

Just Pettersson blev i 42:a minuten fälld och BSK fick straff. Erik Ström sköt i ribban, men lyckades trots uppvaktning slå in returen.

1–1 i paus var tämligen rättvist, men efter tio minuters vila klev Albin Svensson in och avgjorde. Strax innan hade lagkompisen Faton Cani träffat stolpen, varpå cirkus Albin började i minut 54. Han jagade på en kontringsboll och hann precis fram för att lobba bollen över D/H-målvakten Jonas Hilding och så var det 1–2.

En dryg minut senare var Albin och Hilding i duell som Albin åter vann och det betydde 1–3.

Tre minuter efter det ruschade Karl Pettersson ifrån sin uppvaktning på vänstersidan, slog ett perfekt inlägg som ingen D/H-spelare mäktade rensa utan Albin kunde bredsida in 1–4 i tom kasse.

Matchen dog väsentligt och det var först de sista 15 minuterna då D/H flyttade upp folk som det började hända något. Då kunde också Jonas Bystedt putsa siffrorna till 2–4 via ett markskott.

Men, Bor vann fjärde raka och traskar på mot serietoppen.

– Riktigt härligt och starkt då vi spelade med tio man i 86 minuter, myste BSK-tränaren Dan Pettersson.

Att D/H var en man mer märktes faktiskt inte. Bor hade hela tiden ett väl samlat försvar med Christian Karlsson vid rodret. I det offensiva spelet beröm till Karl Pettersson och Eric Lindespång och så klart Albin Svensson.

Dannäs/Hånger blandade bra insatser med sämre, men högst betyg får Martin Mildaeus i försvaret, Josip Marusic på mitt och anfall samt Petter Lind.

Matchfakta

Dannäs/Hånger–Bors SK

2–4 (1–1)

Mål: 1–0 (5) Petter Lind, straff, 1–1 (43) Erik Ström, straffretur, 1–2 (54) Albin Svensson, 1–3 (55) Albin Svensson, 1–4 (58) Albin Svensson, 2–4 (78) Jonas Bystedt.

Avslut på mål: 10–10 (8–5).

Avslut totalt: 21–16 (14–8).

Hörnor: 4–5 (2–2).

Utvisning: Marcus Hallberg, B (4).

Varningar: Martin Gustavsson, D/H (45), Oscar Gullström, D/H (80).

Domare: Rasmus Karlsson, Anderstorp/Martin Brandt, Värnamo.

Publik: cirka 50.