1–3 för IFK Dam U

Fotboll Söndagens match i Södra Götalands Utvecklingsserie blev en blöt historia.

IFK Värnamo dam andralag kom till Falkenbergs IP med en förlust (Göteborg DFF) och tre storsegrar i bagaget för match mot Elitettans Böljans IF andralag.

Trots dryga tio års skillnad i snittålder, tog det unga IFK-laget tag i spelet och försökte rulla bollen på den fina men allt blötare gröna mattan, då hemmalaget som förmodligen läst på, backade tillbaka och satsade på spelvändningar mot ett bollsäkert IFK-lag.

Första halvlek slutade 0–-0 men i 55:e lyckades Böljan forcera fram 1–0 efter en tilltrasslad situation efter en hörna , där domarna hade rådslag om att godkänna eller ej. Mål dömdes tillslut, men IFK-damerna växlade upp och kvitterade två minuter senare genom, då IFK:s för dagen bästa spelare, Mona Chahrour, lyfte in en frispark i straffområdet som Alma Cederfors gjorde mål på.

I detta läge verkade Värnamo gänget ta över tillställningen men det blev mer och mer chansartat i ösregnet och Böljan kunde göra både 2–1 och 3–1 efter lite tillfälligheter och ouppmärksamhet från gästerna.
– Beröm från både motståndarstab och domarteamet för sitt fina fotbollsutförande tröstade något men förlusten kändes då minst oavgjort var mer rättvist, noterar Andreas Heiel i IFK-ledningen.

Utöver Mona, som var mest framträdande i ett väl fungerande och hårt jobbande IFK lag, var även mittbacken Ella Byströms första halvlek samt Illiriana ”Illi” Vllasalijas andra halvlek det som kan framhållas lite extra.