Cykel

Tävling på cykel och med rullskidor

Cykel Richard Larsen, Tre Berg i cykel och Simon Magnusson, rullskidor var överlägsna när tävlingarna på cykel fortsatte i Värnamo, söndag, nu med även rullskidtävling.

Richard vann elitklassen efter att ha kört solo sju av elva mil och med lagkompisen Isac Lundgren som tvåa i en mindre klunga där Rasmus Mikiver tog tredjeplatsen.

Seniorklassen som körde samtidigt fick dagens bästa lokala resultat när Filip Svedberg åkte in på andra plats, spurtbesegrad av Varbergaren Tim Magnusson. Peter Karlsson, funktionär, bytte snabbt om och vann sportklassen i en spurt före två Växjöcyklister.

55 rullskidåkare startade. De flesta körde tre varv x 10 km och yngre fem-tio km. Stigens Simon Magnusson vann övertygande tre-milen mer än tolv minuter före andre man Mattis Kvarnström, Lekeryd.

En fin tävling i blandat väder, konstaterade cirka 500 personer som begett sig till gamla Kärdavägen mot Nästa för att se cykel och rullskidåkning.

Resultat Värnamorullen (pdf)

Lännart Gustafsson, Värnamo CK.

Patrik Petersson, tävlingsledare för rullskidåkarna var mycket nöjd trots lite regn. Pressbild

Hemmaåkaren Filip Svedberg, tvåa i seniorklassen, efter segraren Tim Gustavsson, Varberg. Trea Magnus Falk, Wänershof. Pressbild