Boxning

”Mitt mål är alltid att vinna”

Boxning Förra OS slutade i besvikelse. Men såren är slickade för länge sedan och Agnes Alexiusson ser fram mot OS i Paris med en tro på ett lyckat mästerskap. – Jag har en väldigt bra känsla efter OS-kvalet. Så jag försöker rida lite på den känslan och bara njuta.

Vi får tag i Agnes Alexiusson över en minst sagt rasslig internetlina. Hon befinner sig för närvarande i Italien där de svenska OS-boxarna laddar upp inför spelen i Paris.
– Det är varmt, skönt och bra träning. Det är en skön miljö att vara i.

För Alexiussons del handlar det om hennes andra olympiska spel i karriären. Det första, i Tokyo, slutar i stor besvikelse när hon åkte ut redan i den första omgången. Men sedan dess har hon gått framåt på flera olika plan.
– Det var väldigt tufft efter förra OS och jag var väldigt besviken. Men sedan vändes det till motivation framåt och det har gjort jättemycket Jag har jobbar med lite nya människor och nya grejer.

Vill gå längre än förra OS

Känslan är bra inför Paris.
– Jag är supertaggad och har en väldigt bra känsla efter OS-kvalet. Så jag försöker rida lite på den känslan och bara njuta.

Vad har du för mål?
– Jag har varit på OS en gång tidigare och nu vill jag ta det steget längre. Sedan är det såklart så att det finns många bra boxare och det kommer bli tufft, men så länge jag är i bra form och allt stämmer så känns det som att jag kan slå vem som helst.

Här bestämmer sig den italienska internetlinan för att strejka en smula och vi får fråga om igen om hon sa att målet var guld.
– Ja. Mitt mål är alltid att vinna. Det spelar ingen roll vad jag gör.

Hur ska det bli med ett OS i Paris?
– Förra OS var under Corona och det var ingen publik och vi gick runt med munskydd och det var mycket som var väldigt annorlunda. Så det ska bli jättekul att uppleva dels ett OS i Paris och Europa, men också ett coronafritt OS.

Ska bo i OS-byn

Ska du gå på invigningen?
– Jag vet inte, det bero på. Vi kommer ha invigningen på en båt längs med kanalen, så man kommer ju inte vara uppe och gå en hel dag. Men samtidigt, om jag har match dagen efter så…
– Ja, vi får se helt enkelt hur det känns och beroende på när jag har match.

Lottningen till boxningsturneringen är inte klar ännu. Men Agnes Alexiussons första match blir antingen den 27:e eller 29:e juli.

De svenska OS-boxarna reser till Paris den 23:e och kommer inkvartera sig i OS-byn. En sak som i stort sett alla idrottare som deltar på ett OS brukar nämna är möjligheten att se andra idrotter. Huruvida Agnes Alexiusson ska kika på annat är inte bestämt än.
– Det är sånt jag kommer ta lite när jag kommer dit. Det är inget jag planerar in just nu. Idrottandet går ju först. Sedan kanske man har en dag ledig och känner sig pigg och så där, då kan man absolut hitta på saker. Men fokus är på tävlandet. Jättetråkigt svar kanske, säger hon och skrattar.

Arkivbild från 2021. Foto: Per Bunnstad

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *