Boxning

Medaljregn över Värnamoboxare

Boxning Värnamo Boxningsklubb deltog i helgen i en tredagars turnering i Söderköping.

Från vänster: Jacob Andersson, Ismael Jansson, Maya Sandqvist, Matija Zindovic och Edvin Begicievic. Privatbild

Drygt 270 anmälda boxare kom till turneringen som var öppen för klubbar i hela Sverige och andra länder. Klubben deltog med fem boxare, varav två matchboxare och tre diplomboxare.

Först ut i kvartsfinal på fredagen var Edvin Begicievic, 66 kilo i diplom A som ställdes mot Mihajlo Gladanc, Väsby BK. Värt att notera är att Edvin valde att gå upp en viktklass då det saknades motståndare i hans egen viktklass. En modig kämpar insats av Edvin som dock denna gång fick se sig besegrad av sin något mer rutinerade motståndare.

På lördagen var det dags för Maya Sandqvist, 60 kilo diplom A som i final ställdes mot Aurela Mansilla, Helge IF. Även Maya valde att gå upp en viktklass då det saknades motståndare i hennes egen viktklass. Efter en riktigt tuff och jämn fight säkrade Maya guldet med domarsiffrorna 2–1.

Näst på tur var Matija Zindovic, 54 kilo diplom B som i final mötte motståndare Wille Jensen, BK 30 Motala. En disciplinerad fight där Matija styrde matchen och säkrade guldet med övertygande siffrorna 3–0.

Sedan var det dags för Jacob Andersson, 60 kilo ungdom A att äntra ringen i final. Där ställdes han mot motståndare Matin Youssef, Gottsunda boxningsklubb. En riktigt tuff och hög tempomatch där Jacob slutligen kammade hem guldet med klara domarsiffrorna 3–0.

Sist ut på lördagen var det dags för Ismael Jansson, 80 kilo senior A som i semifinal fick möta Jonathan Johnsson, Eskilstuna BK. Matchen bjöd på ett riktigt nagelbitande rysare med högt tempo och hårda slagväxlingar. Med domarsiffrorna 4–1 till sin favör tog Ismael sig vidare till final.

I söndagens final ställdes Ismael mot Michel Angelo Kuoadio, Djurgårdens IF. Det blev en match som byggde mycket på kontringsboxning som passade motståndaren bättre denna gång. Här fick Ismael se sig besegrad i en jämn match med domarsiffrorna 2–1 till Djurgårdarens favör.

Totalt sett en stark insats av Värnamoboxarna.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *