Bandy

WIK vinner och vinner

Bandy Waggeryds IK fortsätter att leverera i bandytvåan.

Laget formligen krossar allt motstånd och i kväll blev det hemmaseger med  5–1 (1–0) mot Åby/Tjureda B.

Ledningsmålet kom på övertid i första halvlek och 2–0 psykologiskt bara dryga minuten in på andra halvlek.

WIK har nu på fem matcher – för övrigt alla på hemmais – vunnit alla klart och i dag var det när att man hållit nollan. Gästerna fick straff i slutminuten som hemmamålvakten räddade. En reducering kom ändå senare i samma matchminut.

WIK var bättre även om siffrorna blev väl stora:
– Ja vi mötte ett bra motstånd, summerar WIK-ledaren Rickard Haegerstam.

Det var en tät match med relativt få målchanser men där WIK visade störst kyla och kunde vinna klart. WIK var oerhört bra på fasta situationer med fyra mål efter hörnor och ett på straff.

Extra plus till Patrik Josefsson, Henrik Tält och Viktor Hjelm.

Gustav Björn ådrog sig en skada och det blev sjukhusbesök och eventuell väntade att han fick se skada vid munnen.

45:20 1–0 Gustav Björn (Viktor Hjelm)
46:49 2–0 Niklas Hedin (Viktor Hjelm)
61:28 3–0 Robin Andren – straff
64:59 4–0 Viktor Hjelm (Keith Wennberg)
77:42 5–0 Alexander Josefsson (Niklas Hedin)
90:58 5–1 Oskar Gabrielsson