Bandy

WIK är seriesegrare

Bandy Waggeryds IK återkom den här säsongen till seriespel och det blev direkt serieseger. I dag vann WIK med 4–2 (3–1) i Åtvidaberg.

Visserligen möter WIK idel B-lag i denna division 2-serie men nu kan det bli division 1 till hösten.

– En fin hemresa, noterar tränaren Gunnar Lövgren med tanke på segern i dag och seriesegern.

WIK hade rena rama sjukstugan och fem spelare hade fått stanna hemma. De som var med visade dock upp ett piggt spel.
– Vi inledde lite defensivt, noterar Gunnar om den lyckade taktiken.

Efter hörna gjorde Gustav Björn 1–0 med sex minuter spelade.
Efter 13 minuter kvitterade hemmalaget men två minuter senat såg Niklas Hedin till att WIK var i ny ledning. 3–1 kom på ett snyggt frislag från Viktor Hjelm med 35 minuter spelade.

Hemmalaget reducerade till 2–3 efter 77 minuter men sex minuter senare gjorde Niklas Hedin sitt andra mål för dagen.

Extra plus i dag till samt till försvararna Jonathan Bäckdal, Gustav Björn och Viktor Hjelm samt debuterande Anton Ljung, 16.

– En jämn och bra match och nu avslutar vi serien med två hemmamatcher, säger Gunnar Lövgren.