Bandy

Ny storseger för WIK

Bandy Waggeryds IK ångar på i bandytvåan. I kväll blev det 7–0 (3–0) på hemmais mot Derby/Linköping B.

WIK rivstartade med två snabba mål inom fem minuter. Robin Andrén och Viktor Bäckdahl var målskyttar. I 28:e minuten ökade Niklas Hedin på till 3–0.

Starten på andra halvlek blev ännu bättre än den första. Efter 1.31 stod det 5–0 sedan Viktor Hjelm och Viktor Bäckdahl nätat.

6–0 gjorde Albin Sandberg efter 69 minuter och tio minuter senare kom 70 genom Alexander Josefsson.

– Vi rullade riktigt bra boll i dag och inledningarna på halvlekarna var viktiga, säger WIK-tränaren Gunnar Löfgren.

Gästerna hade en del målchanser men Patrik Josefsson i WIK-målet var mycket duktig.

Serien har börjat strålande för WIK: 7–2, 9–0 och 7–0. Noterbart är att WIK inleder serien med fem hemmamatcher och sedan följer därpå närmats tre bortamatcher.
– En märklig lottning, konstaterar WIK-tränaren.

I dag extra plus till målvakten, Viktor Hjelm och Viktor Bäckdahl som fick igång målskyttet.

– En bra laginsats och vi hade inte räknat med en så här fin start på säsongen. Även om vi bara möter B-lag ver man aldrig vilka lag de kommer med, noterar Gunnar.