Nyheter

Wiberg tog årets bild – Lagerstedt ny ordförande

Nyheter Vid Värnamo Fotoklubbs årsmöte 2020 korades Årets Bild för 2019. Segrare blev Joacim Wiberg som för övrigt vann även 2017.  

Segerbilden som andas lite Island... Foto: Joacim Wiberg  [1/12]

Foto: Allan Rydahl  [2/12]

Foto: Andreas Skaferlind  [3/12]

Foto: Joacim wiberg  [4/12]

Foto: Lars-Olof Smedenfors  [5/12]

Foto: Lars-Olof Smedenfors  [6/12]

Foto: Leif Gustavsson  [7/12]

Foto: Manne Jacobson  [8/12]

Foto: Sven-Arne Lagerstedt  [9/12]

Foto: Thomas Johansson  [10/12]

Foto: Åke Lövgren  [11/12]

Foto: Åke Lövgren  [12/12]

Joacim Wiberg, Lars-Olof Smedenfors och Åke Lövgren hade två finalbilder var samt Manne Jacobsson, Leif Gustavsson, Allan Rydahl, Thomas Johansson, Sven-Arne Lagerstedt och Andreas Skagerlind en var.

De tolv finalbilderna bedömdes av fotograf Christine Tibratt som har följande kommentar om segerbilden: En bild som kommer smygande. Fotografen har lyckats komponera en bild som tar fram det vackra i den karga vyn. Naturens stillhet och mäktighet.
Fin komposition där böljande berg försvinner ut i den oändliga grå himmeln. Vackert ljus i de mättade tonerna i den gräsbeklädda, mjuka bergskanten där människans närvaro är tydlig i det annars tillsynes orörda bergsmassivet. Tekniskt bra och genomtänkt utsnitt.

• Var tvåa i deltävling
Noteras kan att segerbilden blev tvåa i de första deltävlingen av fyra under 2019. Den deltävling vanns av just Joacim Wiberg men med en annan bild. Poängmässigt bäst under 2019 blev Sven Arne Lagerstedt med Åke Lövgren som tvåa och Joacim Wiberg som trea.

Sven-Arne Lagerstedt valdes till ny ordförande.

Efter årsmötesförhandlingarna visade Christine Tibratt bilder i tre olika omgångar som speglade hur man enkelt kan fota små detaljer i naturen som blir som konstverk.

• Vill hjälpa ungdomar
– Vi i fotoklubben har uppmärksammat att många ungdomar är intresserade av att fotografera. Det diskuterades hur vi på bästa sätt kan gå vidare för att hjälpa dem att utveckla sin fotografering. I fotoklubben finns en stor kunskap som vi kan dela med oss av, säger Åke Lövgren i klubben.

Vid årsmötet avgick ordförande Joacim Wiberg och i hans ställe valdes Sven-Arne Lagerstedt. Övriga i styrelsen är Andreas Skagerlind, Kalle Palmaer, Lars-Olof Smedenfors och Allan Rydahl. Suppleanter är Tomas Karlsson och Bernt Karlsson.

Taggar

Dela