Nyheter

Voxtorps hembygdsförening firade 90-års jubileum

Nyheter Voxtorps hembygdsförening hade aktiviteter för alla åldrar när de firade 90-års jubileum i helgen. Se bildspelet av Jörgen Lindelöf här!

Ingången till Voxtorps hembygdsfest  [1/14]

Allsång samt melodikryss  [2/14]

Framförande av ”Idas sommarvisa”  [3/14]

Solen tittade fram hela dagen  [4/14]

Matkö till korv och hamburgare  [5/14]

Träslöjd  [6/14]

Spiktillverkning över öppen eld  [7/14]

Försäljning av Voxtorps Krönikeböcker  [8/14]

Skytte  [9/14]

Chokladhjul, lotterier mm  [10/14]

Räddningstjänsten  [11/14]

Mopedutställning  [12/14]

Traktorutställning  [13/14]

Trångt på parkeringen  [14/14]

På söndagen firade Voxtorps Hembygdförening sitt 90-års jubileum.

Efter välkomsthälsning så stod allsång och melodikryss på programmet med bl.a. Torbjörn Egerhag som programledare. På scenen fanns under dagen även sång och musik framträdanden av Isac Johansson, Lydia Egerhag, Hedvig Egerhag, Josefine Erlingsson, Daniel Gunnarsson, Hugo Lundqvist, Nellie Badh och Johanna Lindbergh. Sedan följde en friluftsgudstjänst presenterad av Terje Henriksson med Elisabeth Hullfors som höll predikan, ackompanjerad av bl.a. Yvonne Lindström och Johanna Lindbergh.

I en av stugorna fanns träslöjdare med bl.a. försäljning av praktiska husgerådsartiklar samt prydnadssniderier, allt tillverkat i trä. På plats fanns också en smed som över öppen eld visade hur man smider spik. Motorintresserade fick se såväl traktorer, bilar, mopeder som motorsågar i skilda åldrar. Och Räddningstjänsten fanns på plats och visade såväl gammal som ny vagnspark.

För den som var i behov av förtäring så serverades det korv, hamburgare, våfflor och kaffe och kakor. Dessutom så fanns som det sig bör på en hembygdsfest chokladhjul, lotterier och skjutbana samt för barnen tipspromenad som även bjöds på glass. Naturligtvis så fanns det försäljning av den årliga Voxtorps Krönikeboken med mycket innehåll om bygdens historia, fjolårets alla händelser och mycket annat intressant.

Många valde att komma till jubileet lite senare men under eftermiddagen fylldes det märkbart på med besökande. Arrangörerna hade vädergudarna på sin sida med en skönt skinande sol, efter denna regniga sommar!

Text och bild: Jörgen Lindelöf

Taggar

Dela