Nyheter

Vill skapa riktlinjer för trygghetsboenden

Vill skapa riktlinjer för trygghetsboenden

Nyheter Kommunen har ambitioner att bygga fler trygghetsboenden. Men omsorgsförvaltningen har uppmärksammat att riktlinjer saknas. Nu blir ärendet en fråga för kommunstyrelsen. 

Trygghetsboende är en boendeform som inte kräver något biståndsbeslut. Till skillnad från äldreboende ingår varken mat, service eller omvårdnad i ett trygghetsboende. I stället erbjuds bland annat gemensamma lokaler för måltider och samvaro, samt tillgång till en värd och aktivitetssamordnare. För att det ska vara tydligt vilka regler som ska gälla, önskar omsorgsförvaltningen få i uppdrag av kommunstyrelsen att ta fram en riktlinje som ska gälla inom kommunen.

Omsorgsförvaltningen anser att det inom kommunen finns ett behov av trygghetsboenden och har uppmärksammat att en riktlinje för sådan verksamhet i dag saknas. Förvaltningen föreslog omsorgsnämnden att upprätta sådana riktlinjer. På ett sammanträde den 9 september föreslog omsorgsnämnden att kommunstyrelsen ska ge omsorgsnämnden i uppdrag att ta fram en riktlinje för trygghetsboenden i Värnamo kommun. I dag träder kommunstyrelsen samman för att diskutera ärendet.

Läs mer om trygghetsboenden här.

Taggar

Dela