Nyheter

Vill skapa fler platser på vuxenutbildning

Nyheter Det kraftigt ökade söktrycket på vuxenutbildningen gör att barn- och utbildningsnämnden nu vänder sig till kommunstyrelsen för att få mer medel.

Vuxenutbildningen i Värnamo har i dag dubbelt så många elever som förra året och man får tacka nej till många ansökande. Pandemin, konjunktur och ökad arbetslöshet är flera av anledningarna till att elevantalet har mer än fördubblats under det senaste året. Trycket har varit så hårt att man tvingas tacka nej till sökande.

För att lindra det ökade söktrycket, lyfte barn- och utbildningsnämnden frågan på onsdagens sammanträde. Nämnden beslutade att ansöka om medel från kommunstyrelsen. Pengarna är tänkt att finansiera extra utbildningsplatser från och med hösten 2021 och under verksamhetsåret 2022.

– Vi har ett jättestort söktryck och vi ser det här som en kommunövergripande sak, som kan få stora betydelse för bland annat näringslivet. Många knackar på dörren och vi vill få bollen i rullning, säger Maria Johansson (C), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Taggar

Dela