Nyheter

Vill satsa på nya förskolor

Nyheter 10 miljoner kronor för två nya förskolor. På dagens sammanträde diskuterar tekniska utskottet framtida skolbyggen.

Den byggklara tomten i anslutning till Borgen.  [1/3]

Detaljplanen över den planerade förskolan vid Borgen, som går under arbetsnamnet "Ekenhaga".  [2/3]

Detaljplanen över den tilltänkta förskolan på Vråen, som går under arbetsnamnet ”Värnamo öster/Magnusgatan”.  [3/3]

Värnamo kommun planerar för två nya förskolor i staden. Den ena förskolan är inplanerad i anslutning till Borgen-området och bostadsbebyggelsen vid Fräkenvägen i Värnamo. En ny detaljplan innehållande villatomter och ny förskola har tagits fram och mark- och terrasseringsarbeten har samordnats. I dag finns en byggklar tomt tilltänkt för förskolan, som går under arbetsnamnet ”Ekenhaga”.

En ny förskola är även inplanerad på Vråen, närmare bestämt på Magnusgatan. En geoteknisk undersökning är utförd på platsen och en detaljplan för en ny förskola i området har tagits fram. Kommunens tanke är att samordna projektering, upphandling och eventuell byggnation av båda förskolorna. Planen är att båda utformas för sex stycken avdelningar och att de bygger vidare på konceptet använts i kommunens senaste förskolebyggnationer.

På tekniska utskottets sammanträde i dag diskuteras finansieringen av förskolorna. Tekniska utskottet föreslår kommunfullmäktige att anslå 10 miljoner kronor ur 2020 års investeringsbudget för att bygga förskolorna, 5 miljoner kronor till vardera bygge.

Taggar

Dela